Totaal aantal pageviews

zondag 12 december 2021

Eenzaam?


 't Is geen goeie foto, niet scherp, ook niet helemaal recht. Maar de foto roept bij mij wel een bepaald beeld op. Een sfeer, een sfeer van eenzaamheid. 
Het is heel goed mogelijk dat de vrouw, kleurrijk en wel,  op weg is naar haar vriendinnen. Of ze heeft een gezin met kinderen en veel familie. 
Ik ken haar niet,  heb haar alleen op de rug gezien, niets van haar gezicht.
Het was vorige week een aantal dagen achter elkaar van dat grauwe, grijze, treurigmakende weer en dat kan mij en mijn beeld zeker wel hebben beïnvloed. 
En nu ben ik gewoon benieuwd wat jullie zien, of denken te zien...



21 opmerkingen:

Iris Flavia zei

Hmmm. Difficult. I hope very much your thoughts about family and friends is true.
Here many do not speak our language and hence have to rely on "their own folk" - be it their men not letting them, be it they don´t want to.
We have many Muslims who just don´t want to.
Others learn German and share their culture and food (yum!).

What I find difficult. When you (haha "Corinna"!) visit their countries you are expected to dress to their code, yet many don´t do the same here.

mar zei

Ik kan me jouw gevoel heel goed voorstellen.

miekequilt zei

Het lijkt alsof ze een telefoon vast heeft. Dus ze heeft met iemand contact. Ze heeft haast, en heeft een mooie roze omslagdoek gepakt. Ik zie geen eenzaamheid maar iemand die ergens naar op weg is. Verder is het weer slecht genoeg om een beetje somber te zijn, wat een nare sombere dagen.

Nietzomaarzooo zei

Heeft haar sneakers aan dus gewoon een ommetje aan het maken met die app op haar telefoon. Telefoon vastgeklemd onder haar hoofddoek dan kan ze lekker wandelen en met haar vriendin kletsen, want haar oortjes thuis vergeten vandaag.

Judy zei

Nee, ik geloof ook niet dat ik er 'eenzaam' in zie. Je kunt dat aan de buitenkant niet zien. Helaas, anders zouden we er misschien iets aan doen.

pourquoi pas ??? zei

Ben het niet helemaal met Judy eens, ik geloof namelijk wel dat je eenzaamheid aan de buitenkant kan zien maar de foto roept bij mij ook geen eenzaamheid op. Juist het tegenovergestelde . Ik weet dat ze erg familiegericht zijn en graag in elkaars gezelschap verkeren en dat ook veel doen. In gedachten zie ik ze bij elkaar zitten met lekker eten en veel kletsen. Zij is misschien nog even snel wat gaan halen om zich later weer bij de anderen te voegen.

Ximaar zei

Geen idee. Als er een man daar alleen had gelopen, zou je dan ook denken dat die eenzaam is?

Zelf ben ik mijn hele leven alleengaand, maar voel me zeker niet eenzaam.

Eenzaamheid ken ik vooral bij mensen die jaren een partner hebben gehad en die vervolgens weggelopen of overleden is. Maar er zijn ook mensen die veel mensen om zich heen hebben en zich toch eenzaam blijven voelen. Eenzaamheid los je ook niet op door rond de kerst deze mensen een keertje te bezoeken. Je moet er voor kiezen om dat het hele jaar door te doen, anders werkt het alleen eenzaamheidbevestigend.

biebkriebels zei

Zie er ook niet meteen eenzaamheid in, ze gaat er lekker op uit zonder chaperones.

Mevrouw W. zei

Ik kan me je gedachte wel voorstellen. Het kan goed dat ze niet van hier komt en haar familie en vriendinnen mist.

Ellen zei

Als ik die vrouw zo alleen zie dan denk ik meteen aan eenzaamheid terwijl dat natuurlijk niet hoeft. Ze is misschien op weg om haar kinderen uit school te halen of ze gaat boodschappen halen. Maar ook dan kun je toch eenzaam zijn.

zeeuws knoopje zei

Bij mij roept de foto geen gevoel van eenzaamheid op. Ik vind het juist een verrassende foto, omdat ik de rose shawl niet zo vind passen bij het lange gewaad.

elly zei

Ik vind dat je de sfeer goed over hebt gebracht.
En zo zie je maar ook in de reacties wordt het duidelijk dat iedereen de wereld met de eigen ogen interpreteert.

KnutzEls zei

Ze zou eenzaam kunnen zijn. Maar heeft ook iets vrolijks met die kleurige doek. Op weg om boodschappen te doen en hopend op een gezellig gesprek met iemand?

Emie zei

Een vrouw die kiest voor comfort ( schoenen) en fleurigheid. Een vrolijk element op een donkere dag.

anja zei

Ik zie iemand (een vrouw?) op sneakers, met een fleurige doek omgeslagen tegen het gure weer. Als het een moslimvrouw is, zie ik vrijheid, want ze loopt alleen, zonder "chaperonne".
Het lijkt dat ze een telefoon vast houdt, dus ze heeft met iemand contact.
Eenzaamheid? Dat zie ik helemaal niet, dit is een persoon alleen, dat is iets heel anders dan een eenzaam mens, die kan zijn omringd door velen.

Jeanette Renting zei

Nee, dat roept het bij mij helemaal niet op. Ik zie iemand die graag snel op de plek van bestemming aankomt, omdat het zo koud is. Ze belt alvast, dat ze onderweg is....

Marthy zei

Ik zie geen eenzaamheid, eerder haast. Haast om thuis te komen?

Hans zei

Deze foto heeft meerwaarde door op de manier deze is gemaakt.
Niets is perfect in het leven, zelfs een vrouw met een kleurrijke sjaal kan een eenzaam leven lijden. Hans

Sjoerd zei

Een vrouw alleen dat wel, maar niets doet mij denken aan eenzaamheid.

Ferrara zei

De kleur roze zet me juist op het been dat ze het leven van de zonnige kant ziet, wat natuurlijk niks zegt over eenzaamheid, maar ze straalt dat wat mij betreft niet uit. En zo heeft ieder voor zich een andere kijk op de wereld.

Nicole Orriëns zei

Ik zie een vrouw die heerlijk even alleen wandelt en tot zichzelf komt. Lekker in de frisse buitenlucht.