Totaal aantal pageviews

maandag 20 december 2021

Wat ik ook nog even wil zeggen

Ik hou helemaal niet van vuurwerk. Het lawaai, de stank, de ongelukken, het geld dat de lucht in wordt geblazen...
En dan ook nog de impact die het heeft op honden en andere dieren in het algemeen en op hulphonden in het bijzonder. Verschrikkelijk.

Daarom heb ik zojuist de petitie van het KNGF, het Koninklijk Nederlands Geleidehond Fonds getekend. Voor een permanent verbod. Klik

12 opmerkingen:

Katrien zei

Wat fijn dat je hier aandacht aan schenkt.

Hans zei

Gebruikers van vuurwerk kijken alleen naar hun eigen kick.
Zit nu al regelmatig rechtop in mijn stoel.
Voor dieren is het een ramp. Hans

Sjoerd zei

Mijn katten zijn ook de hele nacht spoorloos is huis... We laten ze maar met rust. Als het weer rustig is komen ze vanzelf weer tevoorschijn. Leuk vinden ze het zeker niet.

Judy zei

Voor mens en dier is het rotzooi. Ik krijg het altijd benauwd van de dampen, dus ik barricadeer mijn huis aan alle kanten op oudejaarsavond.

Els04 zei

Yes!

Iris Flavia zei

Your title I could read without translation.
My Grandma spoke "Platt" and it sounded the same.
And yes, I am with you. I admit I enjoyed the fireworks on Australia Day - but that was in the city. Other... throw money in the air. No good in more than one way and I remember how scared our dog was always. She was left alone in the garden even, poor girl. (I was too young to understand).

Anoniem zei

Ik ben voor een verbod. Tegenwoordig kan je met drones een andere soort van vuurwerk maken en zonder knalgeluiden.

Kitty zei

In Amsterdam zaten onze katten voor het raam te kijken naar het vuurwerk. Ik snap dat het voor honden en andere dieren een ramp is. Wat ze tegenwoordig afsteken zijn regelrechte bommen, dat vind ik ook niet leuk, maar siervuurwerk, zoals bij de kermis wordt vertoond, daar kan ik toch wel van genieten hoor.

Bertiebo zei

Kitty, maar mooi vuurwerk, zoals dat vanaf het Markermeer werd afgestoken en dat je dan vanaf de dijk kon kijken, dát hoeft van mij niet afgeschaft. Dat lijkt me een mooie vervanging.

elly zei

Ja ik heb ook al getekend hoor.

schrijfselsvanmij zei

Siervuurwerk vind ik oké, op behoorlijke afstand, maar die knallers mogen van mij per direct de wereld uit

Miriam zei

Hier heb ik best wel eventjes over nagedacht. Persoonlijk ben ik ook zeker niet voor het afsteken van vuurwerk en alle overlast die er mee gepaard gaat.

Maar nu vind ik het niet helemaal het moment om het echt definitief te verbieden. Al die jongeren die eigenlijk alleen een beetje rond kunnen hangen op straat met maximaal 2 personen of een beetje kletsen op een slaapkamertje ...