Totaal aantal pageviews

dinsdag 21 december 2021

Kerstpakket(ten)

 

Waarom vind ik het nou toch zo leuk om een kerstpakket te krijgen? 
Ik denk dat het komt doordat mijn vader altijd een kerstpakket kreeg van zijn werk. 
Ik vond het fantastisch, zo'n gigantische doos (in mijn kinderogen) met allemaal lekkere en soms bijzondere dingen er in. 
Wat er in zat vond ik totaal niet belangrijk. Het ging om de hoeveelheid, al die dingetjes.
En dat spul waarin alles zat om breuk te voorkomen, waar je later nog wel eens iets van terug vond. 
Ja, ik heb dat vele jaren meegemaakt. En toen ik niet meer thuis woonde, wachtten mijn vader en moeder tot ik er was en dan werd het pakket pas geopend. 
Toen ik zelf eenmaal werkte kreeg ik... niks. Dat was nog niet gebruikelijk in onderwijsland. Pas toen ik al een paar jaar op mijn school hier werkte kwamen er kerstpakketten. Fantastisch vond ik dat. 


En nu... Nu kreeg ik er twee. Lucratief hoor, vrijwilliger zijn. 
Dit pakket hierboven werd gisteren gebracht namens de vereniging Hendrick de Keyser en het was echt een superleuk pakket. 
Met een vogelhuisje en vetbolletjes, met gouden kaarsjes en allemaal lekkere dingetjes. En dan ook nog allemaal in een thema. Wel eens zo'n chipszak gezien? 


Je ziet op deze foto niet eens alles. Want we hadden bijvoorbeeld meteen al heel erg zin in de bosbessenmuffins. En het was net theetijd...
We zijn nogal vraatzuchtig, vooral wat zaken betreft die we zelf niet in huis hebben of halen, zoals bosbessenmuffins. 

Dat loopt trouwens ook nog wel eens verkeerd af.

Ik zei al: ik kreeg twee pakketten. 
Het tweede was van het museum en dus van de gemeente. Ook al weer zo'n leuk pakket. Thema: Hoorn. 
Ah het uitpakken...
Allerlei heerlijkheden zaten erin. Waaronder een kleine tulband. Die er prachtig uitzag. In een doosje met cellofaan zodat je hem goed kon zien. 
Het was heel toevallig weer net theetijd, dus we namen een stukje. En nog een stukje en... 
's Avonds was de tulband op. Hij was echt heel klein hoor.

Daarna kwam er een mailtje: 
'Lieve mensen, de tulband in de  kerstpakketten  is niet goed. Er zit schimmel op. Niet eten. Jammer hoor, het was van een goede bakker. Maar alle andere dingen zijn wel goed'. 

Ik voelde me nog even een beetje misselijk worden toen ik het las. Maar dat was onzin, we hebben allebei nergens last van gehad. 

Enfin, zo zie je maar:  Vraatzucht wordt bestraft!

26 opmerkingen:

Els04 zei

hihihi!

Iris Flavia zei

What a cute family tradition!

WHAT?! Mould "walks" - ewww.... but then. Our generation still has a working brain and can decide, right.

Very cool gifts!

nicole orriens zei

Ik herken je jeugdherinneringen aan de kerstpakketten van je vader. Mijn zusjes en ik genoten ook altijd zo van die pakketten van mijn vader : )

Nu lift ik mee op de pakketten van mijn kinderen ; )

Judy zei

Lang geleden kreeg ik een kerstpakket in het bejaardenhuis waar ik toen werkte. Ik vond het net zo leuk als jij beschrijft! En die schimmel... penicilline! :)

mar zei

🤣

Anoniem zei

Wij genoten ook altijd van het kerstpakket van mijn vader. Toen ik begon te werken kreeg ik helemaal niets en dat heeft jaren geduurd. Toen kregen we ineens een kerstenbrood met spijs (in de jaren negentig) en een jaar later voor het eerst een kerstpakket. Echt leuk dat je zoiets krijgt. De inhoud was zozo, maar het gaat om het idee. Tegenwoordig krijgen we een cadeaubon.

Mevrouw W. zei

De inhoud van het pakket op de foto ziet er geweldig uit!
Op het werk van zoonlief hing een papiertje waarop stond dat de worst in het kerstpakket niet goed was en weggegooid moest worden... ook zoiets :(
Gelukkig hadden we daar nog niet van gegeten.

pourquoi pas ??? zei

Wat een prachtig pakket zeg. Net als jij ben ik dol op dit soort verrassingen. schoonzus had er 1 voor de deur gezet met zelfs lekkers voor cavia's en Sofietje. Dan voel ik mij net klein kind zo blij.

Kitty zei

Leuke pakketten hoor enne vraatzucht, was dat niet een van de hoofdzonden? ;P

Sjoerd zei

Na mijn werk stopte alles... gelukkig krijgt mijn vrouw nog wel ene. Ik vind het ook leuk, al zitten er ook dingen bij die meteen naar de kringloop kunnen.

Jeanette Renting zei

Wat een heerlijk verhaal. Ik zie jullie helemaal zitten, en dan steeds nog een plakje....oeps....op! Dat pakket met die mooie vogelverpakkingen is een plaatje. En een goed doel erbij steunen is helemaal leuk.

biebkriebels zei

Ja dat ben ik helemaal met je eens zo'n pakket is zo leuk om te ontvangen. Toen ik nog bij de bibliotheek werkte kregen we elke kerst zo'n pakket, was een hele klus om dat thuis te krijgen op de fiets of lopend onder je arm. Maar de hele familie keek er naar uit en hielp met uitpakken. De poes had ieder jaar ook weer een nieuwe doos om in te liggen met een dekentje erin. De pensionados kregen nog een paar jaar zo'n pakket thuisbezorgd, maar dat is nu afgeschaft, werd toch te duur. Nu krijgt het personeel een bon om iets via internet te kopen, lang zo leuk niet...

Anoniem zei

mijn man kreeg een olijfboompje en een fles goede olie dit jaar, echt leuk

Ellen zei

Ooo heerlijk die vraatzucht. Zou bij ook maar zo kunnen gebeuren helaas zijn wij beiden met pensioen en krijgen geen kerst pakketten meer. Jammer maar het went wel want er zijn heel veel andere leuke dingen voor in de plaats gekomen.

KnutzEls zei

Wij eachtten vroeger oom tot de jongens erbij waren. Nu niks meer. En die schimmel, geeft weerstand...🤗🍀

Marthy zei

Vroeger thuis kwamen er geen kerstpaketten, Mart had als zelfstandige ook geen kerstpakket maar ik wel in mijn werkende tijd. Alleen maakte ik die paketten zelf samen met de collega's die in het bestuur van de personeelsvereniging zaten. Een heel werk maar zo leuk, geven is nog altijd beter dan ontvangen.

elly zei

Je maakt me aan het lachen en ik geniet mee van jouw enthousiasme over kerstpakketten. Ik ben er ook gek op.
Gelukkig leef je nog en hopelijk heeeel lang en gezond 😄

conny's quilts en creaties zei

Heerlijk herkenbaar. Ik herinner me dat in de vroege 70er jaren mijn vader een kerstpakket met Franse kaas kreeg. Toen nog heel onbekend in Nederland. Jakkes, alle kaas was beschimmeld dus weggegooid. Pas jaren later, voor het eerst op vakantie in Franktijk ontdekten we dat die schimmel zo hoort..... we hebben er veel lol om gehad naderhand.

Ferrara zei

Gezellig blog en de reacties zijn ook om van te smullen. Vooral die van Conny en de beschimmelde kaas. Jullie maag kan ook wel tegen een stootje, toch? In mijn werkzame leven elk jaar een pakket en ik heb een paar keer zelf mogen samenstellen, leuk maar ook lastig om iedereen tevreden te stellen. Voor de bewoners in het verzorgingshuis moest er vaste prik koffie, advocaat en een flesje jenever inzitten. Het zal er tegenwoordig in de huizen vast anders aan toegaan. Trouwens rondstruinen, aan de hand van een vastgesteld budget, in een bedrijf dat de pakketten samenstelt is een avontuur op zich.

johmar zei

Ik werk voor 2 werkgevers en krijg 2 pakketten. De ene werkgever is echt een enorm bedrijf, maar de kerstpakketten worden elk jaar kleiner. Sterker nog wat er in zat had ook nog in een kleinere doos verpakt. En ik snap dat je het niet iedereen naar de zin kunt maken, maar een beetje meer moeite zou wel leuk zijn. Van mijn 2e werkgever een vrij klein bedrijf had niet zozeer een veel groter pakket , maar wel met een duidelijk kerst thema en de inhoud was van een formaat dat je er met meerdere mensen iets aan hebt. Dat was een leuk pakket om uit te pakken. Wat betreft miskleunen kan mijn eerste werkgever er ook wat van. Vorig jaar zaten er 2 zogenaamde duurzame snackschaaltjes in met een heel verhaal dat je ze niet alleen als snckschaaltjes kon gebruiken maar ook als soepkommen of dessertschaaltjes. Een maand na de kerst kregen we een mailtje dat de schaaltjes niet geschikt waren om uit te eten!!!!! Er zat een schadelijke stof in, hoezo duurzaam????

miekequilt zei

Ik ben gek op kerstpakketten, maar heb er niet veel gehad. Geeft niet, Jeroen kreeg er altijd veel. Één jaar kreeg hij zelfs een stuk of 20 flessen drank. En hele kazen! Daar deden we de hele familie plezier mee. Maar nu zijn we pensionada’s en krijgen we niks meer. Nou, dan kopen we zelf maar allerlei lekkers en wat moois bij de bloemenwinkel.
Ik zal vanaf nu beter op de data en uiterlijk letten, want een beschimmelde taart lijkt me toch niet echt lekker.

schrijfselsvanmij zei

Ai, gelukkig hadden jullie nergens last van ….

Mrs. T. zei

Mooi pakket zeg. Oudste heeft wat mij betreft een kerstpakket gehad zoals ze horen te zijn: vol met lekkere dingen en ook nog wat praktische zaken.
Ik kreeg een bon voor lokale middenstand en een bon van Pathé-thuis. Alles via post want tja, thuiswerken ... Kende dat concept van Pathé-thuis niet. We zullen 'ns kijken of er een leuke film te zien is.

Hans zei

altijd wel een welkome verrassing en anders is er wat uit te delen. Hans

Jeanne zei

O wat vreselijk😂😂😂als je dat leest en je hebt hem net op!
Maar superleuk hoor, die kerstpakketten.
Ik was er ook altijd dol op!

Thum zei

Ook wij kregen vorig jaar op de valreep nog twee duurzame kerstpakketten binnen. Ben benieuwd wat we dit jaar met kerst gaan krijgen #fingerscrossed