Totaal aantal pageviews

woensdag 1 december 2021

All creatures great and small


 Zomaar ineens ben ik helemaal verslaafd aan deze serie: All creations great and small. On BBC First. 
Ik zei het al, ik heb behoefte aan ontspannende en rustige, optimistische lectuur en dus ook aan ontspannende, rustige, optimistische televisie. Dit is heerlijk, echt relaxt. 

In het dorpje Darrowby, op het platteland wonen en werken twee dierenartsen en een derde die het nog een beetje moet leren en de vraag is of hij nou wel of niet is afgestudeerd. 
Siegfried is de opperdierenarts en zijn broer Tristan moet nog veel leren vindt Siegfried. En dan is er James Herriott die in de praktijk is komen werken en steeds beter leert omgaan met Siegfried.  Siegfried deugt wel maar kan knap lastig kan zijn. Hun huishoudster is Mrs. Hall. 
In dit seizoen is James verliefd op Helen en Siegfried op Diana. En of dat allemaal ook echt wat gaat worden? En tussendoor genezen dieren, zijn er zieke dieren, dieren en nog eens dieren

Als je mij vier afleveringen op een avond zou voorzetten, keek ik ze allemaal achter elkaar en het zou me niet vervelen. 

Het komt natuurlijk doordat ik zo genoeg heb van al die praatprogramma's met steeds dezelfde gasten en die eeuwige injectiespuit. En genoeg van het nieuws dat onafgebroken slecht is. Ik kijk heus nog wel eens hoor, een mens moet wel een beetje op de hoogte blijven van de gebeurtenissen in dit land en in de wereld. Maar het wordt steeds minder. Tja...

25 opmerkingen:

Judy zei

Ik heb de boeken gelezen, en deze serie volgt het verhaal niet precies, en dat vond ik in het begin heel vervelend. Er was ooit een oude serie die dat wel deed. Maar... ik raak ook aardig verslaafd aan deze nieuwe serie!

Renske zei

Ja, deze is eigenlijk nog leuker/fijner om te zien dan de eerste serie van jaren terug. Het verhaal in grote is natuurlijk wel hetzelfde. Het is een serie met een ouderwetse en fijne sfeer en een rustige tempo.

KnutzEls zei

Wij zitten ook al op de bank te kijken. We zagen ook de oude serie, meermalen zelfs. En ik las de boeken. We waren zelfs in Thirsk in het huis van Siegfried. We zijn dus fan.

Coby Breitner zei

Nou heerlijke serie he
Als puber keek ik deze serie ook en was eraan verslaafd, toen was er nog niet zoveel op tv. Maar ook nu na de verfilming vin ik het weer heerlijk.

Iris Flavia zei

I´m with you, I need light entertainment as well these days.
I was never into talk shows but we watch The Simpsons every night and you get previews in the ad-blocks.
I wonder who watches these always more stupid getting shows?! It´s a pain.
And the news. Yes, I watch them, but also that is a pain. The whole world running crazy.

sjannesblog.com zei

Ik ken de oude serie, vond ik leuk.

miekequilt zei

De oude serie ken ik. Wat heb ik daar van genoten. Deze nieuwe serie ga ik opzoeken. Want ontspanning heb ik nodig. Bedankt voor de tip.

Jeanne zei

Ik begrijp het helemaal.
Gewoon gezellig, rustig, positief en verder niks.

Emie zei

Nog nooit van gehoord maar het kijken waard als ik ook alle reacties lees. Lijstje!

Nietzomaarzooo zei

Gisterenavond nog gekeken en zo heerlijk. Ontspant oprecht. Voel mijn schouders naar beneden zakken. Ken ook nog de 'oude' serie en vond die toen ook al fijn gemaakt. Maar deze James is wel fijn om naar te kijken.

Ken je The Larkins? Dat is helemaal met een soort van roze happy gevoel ingespoten. Kan ik nu uitermate goed gebruiken.

schrijfselsvanmij zei

Ik ken de oude serie nog, was erg leuk.

Kitty zei

Ik zal eens kijken of ik de afstandsbediening kan veroveren ;P

pourquoi pas ??? zei

Heerlijk die oude series in deze sfeer. Ik ken het nog van vroeger. James en Helen, die bleven bij elkaar. Nu ook vast wel.

klaproos zei

ik vond de oude serie erg leuk...

Firma Fluitekruid zei

O wat fijn, daar keek ik vroeger graag naar. Ja ook hier is de behoefte aan troost-TV eer groot. Wilde hier meteen ook los gaan over de negativiteit van de media, maar bedacht dat ik daar beter gewoon een blogje van kon maken. :-)

Sjoerd zei

We kijken hier ook af en toe een aflevering, en inderdaad, gewoon lekker ontspannen met af en toe wat humor.

Ellen zei

Ik krijg ook een beetje genoeg van al die praatprogramma's. Er wordt steeds over hetzelfde gepraat. Woorden vallen er genoeg maar daden ffffffffff. Heerlijk zo'n serie waar je helemaal in weg kunt duiken. Ik kan er ook zo van genieten.

biebkriebels zei

Ik heb er vroeger naar gekeken, maar wist niet dat er een nieuwe serie van is. Was altijd heel leuk om naar te kijken. Bedankt voor de tip!

Charlie zei

Bertie je had het niet beter kunnen zeggen, ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden: we hebben behoefte aan iets positiefs! En daarom lees ik nu jullie aanbevolen boek: “ Een tweede kans voor Missy”. En ik kan iedereen aanbevelen: Troost tv op Betty Asfalt van Paul Haenen op You Tube. Meestal 1x per week, als je geabonneerd erop bent krijg je een seintje wanneer de uitzending begint. Ze spreken met mensen die echt iets te melden hebben, zowel bekend als onbekend. En er is contact over de hele wereld. Zeer de moeite waard en gratis. Maar een donatie is altijd welkom, want ze betalen alles uit eigen zak.

Marthy zei

Ja, vroeger wel wat afleveringen gezien, leuk. Wij keken al heel snel nadat de Corona uitbrak weinig praatprogramma's en ondertussen komen al die 'deskundigen' me de neusgaten uit. Kijken het nieuws, vrijdags en zaterdags een goede speurder, af en toe een Netfix film, voetbal natuurlijk en verder gaat de tv vaak uit en zitten wij na het nieuws gerust een hele avond te lezen, heerlijk.

Unknown zei

Absolute fan van James Herriot hier. Heb al zijn boeken gekocht, gelezen en herlezen. De serie in de jaren 80 op TV gezien, later op DVD aangeschaft. Elke keer weer heel fijn om te zien. Deze nieuwe serie volgt de boeken minder op de voet, maar is ook wel heel mooi om te zien. De oude serie blijft bij mij wel favoriet...

groetjes, Alice

Mevrouw Niekje zei

Ja, heerlijk even wegdromen! Ik keek met mijn moeder de oude serie, wat een fijne herinnering ineens!

Hans zei

Inderdaad leuke serie, kijk deze ook regelmatig.
Een mooie tijd waar de serie zich afspeelt. Hans

Elizabeth zei

O geweldig... Ik keek vroeger alle afleveringen van James Herriot... Ik was verzot op die serie. Wat leuk om terug te zien!

Sami zei

I used to watch the old series of James Herriot. This must be a new series.
Much better than Covid news and all the bad news of the world!!