Totaal aantal pageviews

woensdag 31 augustus 2022

Marker Wadden (2)

 

Het is echt leuk, om zo'n gebied met een gids te doorkruisen. Deze gaf niet alleen duidelijk uitleg, maar vertelde ook leuke bijzonderheden. Dingen die ik nooit geweten zou hebben. 
Bijvoorbeeld dat er in het gebied helemaal geen zoogdieren voorkomen. Een keer was er een mol, maar die hebben ze nooit meer terug gezien. Die was waarschijnlijk meegekomen in een lading grond, maar kon zich niet voorplanten. Geen ratten, geen muizen. 

Ook interessant om, als het ooit nog gaat vriezen en het Markermeer ligt dicht,  te zien wat er dan voor dieren zullen aantreden. 


Er waren op een keer ook een heleboel onverwachte bloemen. Waarschijnlijk omdat Natuurmonumenten bloemenbommetjes verspreidde onder de leden en iemand had gedacht dat die ook leuk zouden zijn op de Marker Wadden. Dat waren ze  ook. 
Een tulp was er ook eens. Ook een grapjas die die had geplant. De tulp mocht niet blijven. 
Nou en dan nog even over het Baardmannetje. Een bijzonder leuk vogeltje. Het Baardmannetje klemt zich vast, hoog in het riet en laat zich zakken bij gevaar. Zo'n dunne rietstengel hè. Bijzonder is ook dat hij zich 's zomers met insecten voedt en 's winters met zaden. Aparte spijsvertering voor een vogel. 
Er zijn er veel daar en toen ik dat allemaal wist wilde ik er per se eentje zien. Dat is gelukt, toen we zelf rondwandelden na afloop van de excursie. 


Ha, dat zeg ik: Heeeeeeeel goed kijken. Hij zit er echt. Ik zweer het. 
Wat denk je? Zal ik nog een vogelaar worden op mijn oude dag? 

Ik denk het niet hoor en ik denk ook niet dat ik nog een keer naar de Marken Wadden ga. Maar ik heb wel erg genoten van deze dag,  op dit bijzondere en bijzonder mooie eiland! 

12 opmerkingen:

Judy zei

Ik geloof je op je woord, maar ik zie hem niet. Mooi gebied!

Kitty zei

Ik geloof dat ik 'm zie... ;P

KnutzEls zei

Ik zie er 4 maar als ik de foto groter maak, worden ze steeds blokkiger. Geen idee of het echte baardmannen zijn

Tine de Jong zei

Had eerst de vorige post ingezien met de mooie fotografie en nu kwam ik hier ook even een bezoekje brengen. Met een gids kom je toch wel meer te weten over deze mooie omgeving. En dat vogeltje dacht ik te zien maar is wel echt een zoekplaatje zo hoor. Had het vergroot en lukte niet echt maar vermoed dat hij ergens in midden zit op halmpje boven.

Iris Flavia zei

Always wonderful to have a great guide!
Good memories of Tuscany!

Sjoerd zei

Ik geloof dat ik aan een nieuwe bril toe ben...

Miriam zei

Ja, ik heb hem gespot op de foto! Maar eerlijk gezegd kan ik onmogelijk zien wat voor soort vogeltje het is. De Marker Wadden lijken me ook zeer een bezoekje waard en ik denk dat een gids onontbeerlijk is om er echt wat aan te beleven (behalve rust, ten minste dat stel ik me zo voor)

Anoniem zei

Mooi gebied. Volgens zie ik er twee. Op de tablet kan je zo mooi de foto vergroten.

Catherine Boone zei

Mooi geschreven en prachtig met de daarbij horende foto's.

sjannesblog.com zei

Het is mij (ook)nog niet gelukt, zo'n Baardmannetje!

Hans zei

Wel mooie omgeving, ook niet gezien. Hans

Jolande zei

Ja hoor, ik zie hem zitten!