Totaal aantal pageviews

vrijdag 2 augustus 2024

Dorsen

Het was een beetje een stomme gedachte, dat ik de Coronadans zou kunnen ontspringen. Met een man die Corona had. Dat gebeurde dus ook niet. 
Ik voelde het aankomen en op een gegeven moment was ik echt ziek. Koorts, hoesten, snot en koud, koud, koud. Ik kon zowat niet op mijn benen staan en moest er echt bij gaan liggen. Liggen balen zeg maar. 
We zijn hier in Groede,  met onze kleindochters, dochter en schoonzoon. We zijn elkaars buren in Groede in de huisjes. Mijn man kon er dus gelukkig op uit met de kinderen. 
En ik lag op de bank onder een deken en keek handboogschieten op de Spelen.Tssss. Best spannend trouwens maar niet waar ik naar verlangde in Groede. 
Enfin de volgende dag was het leed al grotendeels geleden en konden we,  rustig aan,  lekker gaan fietsen. 




We fietsten een mooie route tussen Groede en IJzendijke. Een prachtige knooppuntenroute en voor de kenners: deels via de Westerscheldedijk en Hoofdplaat. 

Mijn allereerste fietstocht in dit gebied ooit,  maakte ik eenenzestig jaar geleden met een vriendinnetje. Vanuit Terneuzen fietsten we naar Oostburg,  om te logeren bij haar oma. Toen is de basis gelegd! 


Rustig word je daar vanzelf. Het IS er rustig en prachtig. Nauwelijks gemotoriseerd verkeer gezien. Het was een hete dag, maar op zo'n elektrische fiets heb je daar gewoon geen last van. Heerlijk windje, het kon niet beter. 
Overal werd gedorst. Er werd zo hard gewerkt dat het landschap er op de terugweg anders uit zag. 
Ik denk dat boeren en loonwerkers haast maakten, want er dreigde regen. Die donderdag inderdaad met bakken uit de hemel viel. 


Fascinerend vind ik het om te zien hoe dat allemaal gaat. Zonder lawaai overigens. 
En hoe dan uiteindelijk dat graan in zo'n bak overgeheveld wordt. 
Ik zou er uren naar kunnen kijken. 
En altijd die bomenrijen op de achtergrond. 
Dit land... 


20 opmerkingen:

Judy zei

Gelukkig was je niet lang ziek. En dat dorsen is wel fascinerend om te zien.

izerina zei

Fijn,dat je weer echt vakantie kan vieren

Iris Flavia zei

Oh, naaaah, you got COVID??? And it passed that quickly, that´s nice at least!
I miss the country and sadly this is a sign summer is saying good-bye soon...

Emie zei

Die landbouw activiteiten drukken je met je neus op het boerenbestaan en dat is reuze fascinerend. Waardeloos om tijdens je vakantie ziek te zijn maar gelukkig niet voor lang.

Sjoerd zei

Ik vindt het ook een fascinerend gezicht al die machines samen aan het werk zijn. Weet je zeker dat het Covid was...

Anoniem zei

Ja. Heel zeker!

Céline zei

Jammer dat je toch ziek werd.
Gelukkig duurde het niet lang.

nicole orriëns zei

Balen om ziek te worden als je op vakantie bent, maar fijn dat je ook weer snel herstelde.

Kitty zei

Fijn dat je weer snel opgeknapt was.
Die landbouwmachines vind ik altijd zo indrukwekkend.

roentare zei

A good harvest

Charlie zei

Wat jammer dat je toch ook corona kreeg, maar wat een snel herstel! Het blijft toch maar een heel apart virus! En de boeren maar dorsen!

Janny zei

Wat fijn dat je zo snel opknapte! Ja, het is een indrukwekkend gezicht die grote landbouwmachines, ik kom van het platteland en heb het veel gezien.

Mevrouw W. zei

Ik ga al een paar weken op de fiets naar mijn werk. 's Morgens langs de grote weg en na mijn werk rijd ik altijd een 'toeristische route'. Ik kan op vele manieren naar huis rijden, maar rijd altijd over polderwegen en dan het liefst nog over wegen waar kraampjes langs de weg staan en waar ik iets kan kopen. Zo kocht ik vandaag tomaten en van de week een keer uien.
Het is idd rustig onderweg. Soms kom ik bijna niemand tegen.

miekequilt zei

Jouw liefde voor Groede is zo leuk. Want daardoor zijn wij er ook al twee keer geweest. En nu weer zo’n leuk stukje. Jammer dat je ziek werd, maar gelukkig maar één dag.

biebkriebels zei

Wat vervelend dat de Corona weer terugkomt. Gelukkig dat je snel weer bent opgeknapt.

Jolande zei

Gelukkig dat je wel snel opgeknapt bent en toch nog van je vakantie kon genieten.

Ferrara zei

Gelukkig was Corona van korte duur. 'Laat de boeren maar dorsen' dat gezegde gaat hier wel op terwijl jullie vakantie vieren.

Marthy zei

Kijk, daar word ik nu ook blij van. Fietsen door boerenland wat hier natuurlijk ook genoeg is en dan die hardwerkende machines op die velden. Prachtig vind ik het.

KnutzEls zei

Gelukkig ziek van korte duur. En kijken naar werken, kun je dat ook zo lang volhouden?

schrijfselsvanmij zei

Ook ik ontsprong de dans wederom niet, maar was gelukkig na een paar daagjes weer op de been. Heb wel al wekenlang een resthoestje ….