Totaal aantal pageviews

zondag 12 juni 2022

Een tweede pad

 

Dit boek las ik en dat zal al twee maanden geleden zijn. Het is een boek waar ik me erg op heb moeten concentreren. Dat was onverwacht, ik las eerder een en ander van Jodi Picoult en echt ingewikkeld was het nooit. Dit boek bij vlagen wel, maar tsjonge, wat vond ik het totaal anders en mooi. Het zit nog steeds in mijn hoofd, dat zegt al wat.

Het verhaal: Hoofdpersoon Dawn is gelukkig getrouwd, met een aardige man. Ze hebben een tienerdochter Meret. 
Dawn is rouwdoula. Dat is iemand die het stervensproces van een ander, tot dan onbekend persoon, begeleidt. In alles begeleidt en meedenkt vanaf het vervullen van een laatste wens, tot het regelen van de begrafenis, het praten met de achterblijvenden. In dit geval begeleidt ze Win.

En dan op een dag zit ze in een vliegtuig dat crasht. Ze overleeft en dan realiseert ze zich dat ze,  in wat ze dacht dat het haar laatste minuten waren,  niet heeft gedacht aan haar man en dochter, maar aan een liefde van vijftien jaar geleden. Wyatt was dat. Ze waren toen beiden werkzaam als egyptoloog in Egypte en hadden net een belangrijke ontdekking gedaan: het Egyptisch boek van de Twee Wegen. Vanwege haar ernstig zieke moeder moest ze terug naar Boston. Nam de zorg voor haar jongere broer op zich en bleef. Kreeg een relatie met Brian en een dochter. 
Maar nu besluit ze uit te zoeken hoe het komt dat ze niet aan Brian en Meret dacht, maar aan Wyatt. 

Meer kan ik er niet van vertellen. Technisch gesproken nog wel. Het boek is niet helemaal chronologisch en bovendien zie je de twee wegen terug in de verhaallijn: land in Egypte en water in Boston. Daar komt bij dat Picoult behoorlijk uitweidt over de Egyptische oudheid. Toevallig vind ik dat interessant, maar als je dat nou niet vindt... 
En over de kwantummechanica weidt ze ook uit omdat dat het werk van haar man is.  Kwantummechanica, waar ik niets van weet en ook maar heel weinig van snap. Zodat ik al snel zat te googelen en het dan nog niet snapte, terwijl ik eigenlijk verder wilde. Maar als je je daar over heen kunt zetten, heb je een geweldig boek in handen, met een prachtige plot.

Beslist een aanrader!!!


8 opmerkingen:

mar zei

Bedankt voor de tip.

Sjoerd zei

Ik zal het aan mijn vrouw zeggen.

Iris Flavia zei

Sounds interesting indeed, but oh! "Wrong" language and I have too, way too many book in line already!

sjannesblog.com zei

Lijkt me leuk!

Emie zei

Genoteerd!

Mrs. T. zei

Ik heb al haar boeken gelezen en vind ze stuk voor stuk erg de moeite waard. Het ene wat meer, het andere wat minder, dat wel. Maar haar manier van schrijven trekt me.

Heb dit boek ook gelezen, moest er even inkomen maar toen pakte het me. Denk vorig jaar in de vakantie want ik heb er niet eens een logje aan gewijd zie ik nu.

Els04 zei

Oh ik was er ook dol op. Sowieso al haar boeken maar Egypte boeit me ook erg dus...

nicole orriens zei

Vroeger las ik regelmatig boeken van Jody Picoult, maar op een gegeven moment vond ik ze altijd zo gecompliceerd en ook naar dat ik ben afgehaakt.