Totaal aantal pageviews

dinsdag 28 juni 2022

Onze tuinen

 Onze jongste zoon maakte deze kleine serie van de volkstuin. Je kunt goed zien hoe kaal het eerst was en hoe goed het er nu uit ziet. 't Is veel werk, mijn man is er echt elke dag bezig en best lang. Zelf had ik gedacht echt goed mee te werken, maar het komt er maar niet van. Door allerlei oorzaken, maar nu ook omdat ik gewoon nog te moe ben. Corona, ja!

En dan is er nog onze eigen tuin, ook wel 'onze eigen postzegel' genaamd. Kijk, dit is wat ik zie als ik 's ochtends uit mijn slaapkamerraam kijk. 



Het is een vrolijk, kleurrijk geheel vind ik. Zeker als je het vergelijkt met de antituinen van beide buren. Allebei erg gesteld op een kale stoep en zich ergerend aan overwaaiende rozenblaadjes en overhangende rozentakken van ons. Ik kan wel zeggen dat wij ons aan elkaar ergeren en niet zo'n klein beetje ook. Maar goed, als ik in onze tuin zit, zie ik het allemaal niet gelukkig.




En de rozen en stokrozen maken veel goed. Vier verschillende tinten stokroos. Hoe is het mogelijk.

En de frambozen, tot nu toe hadden we 63 frambozen van een plantje, ooit bij de Gamma gekocht. En ze zijn zoooo lekker. Op de volkstuin kwamen ook de eerste frambozen, maar die zijn in vergelijking met deze nogal zuur. 


Oh en Marthy, een tijdje geleden werd ik helemaal enthousiast van jouw verhaal over je salvia's. Ik heb er meteen een paar gekocht en je had helemaal gelijk hoor, wat een topplant!


28 opmerkingen:

Judy zei

Dat gaat goed met de volkstuin! En jullie bloementuintje ziet er fantastisch uit! Ja, dat ken ik van mijn vorige huis: buren aan beide kanten met kale steentuinen. En maar mopperen op de natuur.

Mevrouw W. zei

Dat ziet er allemaal mooi uit. Jammer van de buren...
Een moestuin is veel werk, maar groente en fruit uit eigen tuin smaken zoveel beter dan van de supermarkt/groenteboer.

Elizabeth zei

Jullie volkstuin ziet er veelbelovend uit! En ja..., het is heel veel werk en je moet er echt voor gaan. Mijn vader was ook altijd in de groentetuin te vinden.
Wat een gave achtertuin hebben jullie! Schitterend wat daar allemaal groeit en bloeit...
Ik moest zò lachen om het woord 'antituinen'. Maar je hebt gelijk; dat zijn geen tuinen maar binnenplaatsen ofzo. Mensen gaan voor het gemak en willen dan ook geen 'rommel' van de buren.

Alet Venhuizen zei

Zoveel bloemen. Zo mooi en vrolijk!!!!!

Sjoerd zei

whow, wat mooi. Jullie hebben echt groene vingers.

Emie zei

Zo word je toch vrolijk wakker, wat een plaatje die achtertuin van jullie. En wat een grote moestuin joh. Jammer dat je nog last hebt van vermoeidheid, sterkte ermee.

izerina zei

Voor dat heerlijk verse eten uit de moestuin moet je inderdaad hard werken

Els04 zei

hahah, bij ons is het ook zo met 'onze postzegel'
hoorde onze buren al eens tegen bezoek zeggen: die van hiernaast dat zijn van die groenen.... klonk niet als een compliment ;)

Marjorie zei

Leuke tuin, en je buren hebben allebei de bekende parkeerplaats. Die van jou is een stuk beter. En grappig dat je het over frambozen hebt maar een foto van aardbeitjes laat zien. Hoe zit dat ?

Jeanne zei

Wat een leuke kleurrijke tuin!
En erg vervelend dat je nog steeds zo moe bent!

Bertiebo zei

Het is echt een framboos, Marjorie.

Iris Flavia zei

Love your garden - and that you don´t care about the neighbors - we have a stupid one, too! Pffft!

Kitty zei

Wat een mooie tuin hebben jullie. Bij ons ook meer steen dan plant moet ik eerlijk zeggen, wij zijn niet zulke tuinierders. Bovendien staat in één van de hoge borders bijna alleen maar geranium omdat daar zevenblad in zat. Maar volgend jaar gaat hij leeg en ik duim dat het zevenblad dan ook wegblijft. En dan weer iets moois er van maken.

mar zei

Gezellige boel. Ziet er top uit.

Griemmank zei

Da's nogal een lap, zeg, die volkstuin. Erg leuk om de groei en bloei te zien. Je eigen postzegeltje is ook heel schattig. Die verschrikkelijke stenen tuinen zouden gewoon verboden moeten worden. Het lijken wel luchtplaatsen van gevangenissen.

Nancy Chan zei

Wow! You have a beautiful garden. Don't know why some people don't enjoy plants and they prefer to have all ground cemented.

Floor zei

Wat groeit alles fantastisch op jullie volkstuin! Ja, het kost heel veel tijd, maar jullie hebben ook wel een grote tuin.
De postzegel is trouwens ook heel mooi, wat een heerlijke planten en dan die rozen!
Echt genieten als je opstaat.
Sommige mensen ergeren zich aan elk blaadje, en "moeten" dan elke dag vegen of zelfs stofzuigen. Erg hè? Eigenlijk gewoon zielig.

biebkriebels zei

Ja dat is toch te gek dat mensen zich ergeren aan blaadjes in hun tuin, alles moet tegenwoordig strak en clean zijn. Die vervelende natuur toch....:)

Jeanette Renting zei

Wat vervelend dat je nog steeds zo moe bent na C. Hopen dat dat snel beter gaat. Een heerlijke tuin hebben jullie bij huis, zo gezellig met al die bloemen. En de volkstuin gaat ook een mooi project worden. Gelukkig dat je man er wel tijd in kan steken.

Ineke zei

Wauw, wat een verschil maar je postzegel tuintje ziet er ook prachtig uit, al vind ik het echt niet klein. Jammer dat je niet veel kan doen vanwege de restjes C. Groetjes 🦋

KnutzEls zei

Heerlijk he, zo'n kleurige tuin. Elke dag genieten.

Aleida zei

Mij viel ook het verschil tussen jullie tuin en dat van buren direct op. Wie heeft er nu een huis met tuin als je geen zin hebt in tuin? Je kan het ook eenvoudig houden en toch groen. Verstening is nog onhandig ook, qua waterafvoer en sneu voor insecten, vogels, egels enzo. Zo'n moestuin daarentegen zou mij ook te veel van het goede zijn, m'n Blijdorpse postzegel is meeeer dan genoeg

Nietzomaarzooo zei

Heerlijke tuinen. Misschien kan je grijze bloemen in je tuin laten groeien, dat past bij al het grijs van die tegeltuinen; valt het minder op :)
Is veel werk, een moestuin, maar als je er plezier in hebt dan is het een heerlijke manier om bezig te zijn.

In de weer zei

Nou Bettie ik hoop dat je snel ten volle kunt werken in de moestuin want dan ben je tenminste van die corona naweeën af.
Het is een flinke tuin, daar kun je écht wel je tijd in kwijt en natuurlijk heerlijk en gezond van eten.
Je houdt ons vast wel op de hoogte.
De bloementuin mag er ook wezen.
Ik schreef bij Josephine al dat onze ouders een hele grote rozenstruik hadden op een muurtje tussen de buren.
Net zoiets als bij jou en die hing behoorlijk over dat muurtje heen, alleen onze buurvrouw vond het geweldig, want zij hadden niks in de tuin.

Mrs. T. zei

Mooi jullie tuin. Jammer van de buren. :-(

En hopelijk snel klachtenvrij!

Josephine zei

Wowww jullie moestuin gaat als een speer, inderdaad heel bewerkelijk maar
ook heerlijk om er mee bezig te zijn. Alles smaakt ook veel lekkerder.
Jullie tuuin aan huis vind ik oer gezellig, volop kleur, geur en
bloemenpracht. Wat erg die kaalslag links en rechts, dat zijn gewoon
gee tuinen, zo jammer want die zie je natuurlijk ook als je van boven
naar beneden kijkt. Pfff en dan dat gezeur over bloemetjes en blaadjes
op hun betegelde pleintje.

Marthy zei

De moestuin is geweldig, wat hebben die mannen gewerkt zeg. Wij hebben dit jaar opeens erg veel frambozen, meer dan we ooit gehad hebben. In een moestuin is het ieder jaar weer anders, wat het het ene jaar goed doet kan het een volgens jaar zomaar slecht doen. En alle complimenten voor je achtertuin, een heerlijke plek met veel kleur. Ja, mooi hè, salvia's, zulke fijne planten. Hopelijk knap je snel op.

schrijfselsvanmij zei

Bij mij krijgt alle groen een kans :-) en bij mijn overburen en buren verderop zijn de tuinen een variatie van grijs ….