Totaal aantal pageviews

donderdag 15 september 2022

Nomen est Omen

 Marga stuurde mij deze geweldige Nomen est Omen, waarvoor hartelijk dank. 


En  Marga stuurde er nóg twee:
Dhr. Scheepens, Waterschap De Dommel (1Vandaag). 
En een paar dagen later: Klaas Sloot, medewerker Waterschap.Iinterview Radio 1,  ivm de droogte en het verbod om water uit de sloot te gebruiken om te sproeien. 

En daar hebben we  Maarten Vis, dierenverzorger. Die werd gezien door Esther (in het Jeugdjournaal). Hij staat daar ook precies op de juiste plek. 



En tenslotte: ik zag, tijdens een voetbalwedstrijd op tv, Rivkah op 't Veld. Zij is sportpresentator bij NOS Studio Sport.

Ps: Ik zie nu dat de eerste van Marga helemaal geen Neo'tje is. Ik dacht echt dat het om een man ging die Lion Volt heette en Marga dacht dat wrschlk ook. Maar het bedrijf heet zo. Niet de man. Ik kan het niet meer veranderen tenzij ik de blog helemaal weghaal en opnieuw begin. Maar daar heb ik vandaag geen tijd voor. 

13 opmerkingen:

Judy zei

Zo grappig die namen!

miekequilt zei

Ik vind ze weer geweldig. Zouden deze mensen vaak geplaagd worden met hun naam?

Sjoerd zei

Ik vind het knap dat er nog iedere keer zoveel zijn.

Iris Flavia zei

It´ßs crazy, droughts, other have flooding. They said not to shower that long (I never do, but yikes!). To dress warm instead of turn on the heating...

Emie zei

Ha, ha, wat zijn ze weer leuk!

Kitty zei

Ik vind Lion Volt evengoed wel grappig hoor!
Wat het aanpassen van je blogje betreft, je kunt onderaan je bericht een potloodje aanklikken om je bericht te wijzigen en updaten. Tenminste, dat kan ik op de laptop. Op de iPad of telefoon werkt dat geloof ik niet.

Anoniem zei

Mijn achternaam is niet heel bijzonder ,maar ik heet de Groot iets waar ik als kind behoorlijk mee gepest ben omdat ik altijd de kleinste van de klas en mijn leeftijdgenootjes was.

Els04 zei

Blijft grappig!

biebkriebels zei

Ja grappig al die namen.

Ferrara zei

Leuk zijn ze weer. Ik heb de rubriek Taalcuriosa deze zomer laten sloffen, moet hem nodig weer oppakken.

Jolande zei

Ze zijn weer leuk.
Ik weet niet hoe jij je blogs maakt, maar net als Kitty kan ik ze makkelijk aanpassen op mijn laptop.

Willem zei

Ja, Napoleon heeft wat teweeg gebracht met de introductie van 'officiële' achternamen. Niemand keek toen vreemd op van een boer die Boer hette, of van een bakker met dezelfde naam als zijn beroep en zo vallen er nog tientallen 'logische namen te bedenken. Het was vaak een gemakkelijke/gemakzuchtige manier om een achternaam te 'bedenken'.
Desondanks heb je soms nog wel juweeltjes op dat gebied, al heb ik van nature op de voorhand wel enig wantrouwen tegen een chirurg die Snijder heet, ook al weet ik dat zijn naam vaak terug te brengen is tot het kleermaker zijn van een van zijn voorouders.
Zo'n juweeltje, waar ik destijds vweel plezier om gehad heb was toch wel toen, een jaar of 8 geleden, Hennie de Haan voorzitter werd van de bond van pluimveehouders. Ik meen onlangs gelezen te hebben dat ze het stokje overgedragen had aan iemand anders.

Bertiebo zei

Kitty en Jolande, dank maar dat weet ik wel. Het is alleen dat ik nu, sinds een paar weken of zo geen foto's meer kan weghalen als ik de blog al heb opgeslagen. Of eigenlijk moet ik zeggen de ene keer wel en de andere keer niet. Erg irritant.