Totaal aantal pageviews

donderdag 6 februari 2020

Mimosa en tulpen

Gisteren zat er een vleugje lente in de lucht. Vind je dat geen mooi woord? Vleugje?
En die lente was er helemaal toen ik op een bloemenstal mimosa zag staan. Mimosa... in februari.
Ik houd heel erg van mimosa, maar ik heb het nooit in huis. Het hoort voor mijn gevoel bij een zuidelijk land. Waar het gewoon in de natuur groeit en bloeit.
Maar die lente... ik weet dat het niet best is met de temperaturen en het klimaat en zo. Maar ik kan daar niets aan doen en dus moet ik er maar een beetje er van genieten, ook al zitten we nog midden in de winter. Echt hè. Midden in de winter!
Tulpen, die passen er beter bij de tijd van het jaar. En ook bij de grote foto die boven onze tafel hangt.



17 opmerkingen:

izerina zei

Soms krijg ik een narcissen-kriebel. Er staat nu een potje op tafel

Judy zei

Ik voelde het ook, dat vleugje! Heerlijk, hè.

Floor zei

Tulpen ja! Die heb ik hier ook altijd staan.
Wat een mooi mozaïek van een tulp heb je daar hangen!

Emie zei

De terrassen zaten vol gisteren in Delft. Iedereen genoot van het vleugje.

Ageeth Mooij zei

Prachtig je tulpen en het kunstwerk!
Ik heb voor het eerst genoten van mimosa in een bos die ik voor mijn verjaardag heb gekregen. Maar de (volle) tak mimosa heb ik apart op een vaas gezet. Prachtig al die wonderlijke gele lieve bolletjes en de fijne geur!
Ik heb voor het eerst dit jaar geen tulpen uit de kas in huis, ik mag ze pas kopen als ze van de volle grond komen. Dat is een keuze voor een beter milieu, maar ik ontzeg mijzelf daar wel wat bloemenvreugde mee.

Sjoerd zei

Hier staan nog een aantal bloemen van onze trouwdag. Dat geeft toch veel sfeer in huis.

Els04 zei

mooi!

Neeltje zei

Ja, ik heb ook tulpen staan. Heerlijk!

Nietzomaarzooo zei

Heb een foto van een winters tafereel; pinquins met een lief meisje in een winteroutfit uit de jaren dertig. Nog geen lente dingen.

Jolande zei

Ik vind mimosa ook zo mooi. Hier heb ik het al verschillende keren gezien, op de stoep bij bloemenwinkels en dat doet inderdaad gelijk aan de lente denken.

Ferrara zei

Met een bloemenstalletje om de hoek is de verleiding erg groot. Ik kocht ze gisteren ook.
In Italië lopen de vrouwen op nationale vrouwen dag met een takje mimosa op straat.

In de weer zei

ik verheug me op a.s zondag, dan wordt de eerste echte winterstorm van dit jaar verwacht !
Mimosa, ja, toen ik in verwachting was kon ik totaal niet tegen die geur en het trekt me nu nog steeds niet. Van een afstand zijn ze mooi.

biebkriebels zei

Ja het is raar zo'n winter zonder wintertemperaturen. Ik houd juist zo van de afwisselende seizoenen....

Onliemie zei

Ik ben er niet rouwig om dat het al een beetje lente wordt. En ja, ik weet dat het helemaal fout zit met ons klimaat maar nu vind ik het even niet erg. Heel egoistisch hé. Maar zondag is het hier weer helemaal voorbij. Regen en storm voorspeld. Wind tot 100km per uur. Heeft vast ook met die klimaatverandering te maken en dat is dan duidelijk de mindere kant. Gezellig die tulpen. Heb er hier ook gekocht gisteren.

Coby Breitner zei

Wat toevaliig, ik liep gister op de markt in Delft en zag ook grote bossen mimosa staan. Kwamen meteen herinneringen boven, als jong meisje was ik al met inrichting van mijn kamertje bezig. Kocht mimosa en dat heeft maanden gestaan omdat er geen verwarming in mijn kamertje was. Heerlijke geur. Later op de terugweg zag ik een mevrouw lopen met een hele grote bos in haar armen. Ik heb nog getwijfeld terug te gaan. Maar gut geel is mijn kleur niet, uberhaupt kleur niet. Sinds een aantal jaar zitten bepaalde dingen in mijn irritatiezone en word ik heel onrustig. Nou ja ik heb genoten van de kleuren op de markt en later weer van de rust in mijn huis.
Ook mag het van mij nog flink gaan vriezen, het hoort er gewoon bij. Over twee weken wintersporten en daarna mag het lente worden. Alhoewel het was gister zo lekker, dat toen ik van de markt kwam en ik in huis aan het rommelen was, ik de tuindeur heb opengezet mmmmm

Ferrara zei

Ik kom terug op mijn reactie. Daar had natuurlijk internationale vrouwendag moeten staan.

Kitty zei

Ah, ja, mimosa. Ik zag het eind januari op de Gedempte Turfhaven bij Nuyens. Ik vind het altijd zo jammer dat het pluizige zo snel verdwenen is, dan vind ik ze eigenlijk al niet mooi meer.