Totaal aantal pageviews

zondag 23 augustus 2020

Druiven

De laatste keer dat ik druiven zag en op de foto zette,  was tijdens onze laatste vakantie in Portugal en dat is al weer drie jaar geleden.
Ik zag ze natuurlijk wel, want ik hou van druiven.  In een bakje zag ik ze en op mijn bord, maar niet groeiend.
Ik hou inmiddels al bijna een half jaar vakantie in mijn eigen stad en gisteren ontdekte ik tot twee keer toe dat ik voor die druiven echt niet naar Portugal hoef.
Deze zag ik in de brandgang/steeg achter ons huis. Ze komen door de schutting uit de tuin van de achterburen.


Nou, dat vind ik al  een beetje bijzonder. Ik kom daar als ik mijn fiets weg zet en ik zal me echt moeten beheersen.
Maar ik vond het nog veel specialer dat ik druiven in wording zag, pal in het centrum van onze stad. Er groeit verder niets in die straat: Onder de Boompjes.  Zo heet het daar. Het is gewoon een rij oude huizen aan een gracht.
Iemand is dus bezig geweest met het opfleuren van zijn huis en van Onder de Boompjes in zijn geheel. Ik zou dan verwachten een roos, of stokrozen, of... Maar ik zou nooit aan een druif hebben gedacht.
Superleuk vind ik het.  Viva a uva!




19 opmerkingen:

Miriam zei

Ja, leuk om te zien. Het is trouwens een jaar waarin de druiven vroeg klaar zijn als ze genoeg water hebben gehad. We hebben zelf ook een druif. In de beginjaren kwamen er veel trosjes met kleine druifjes en ontzettend veel pitten. Een stuk of 3 per minidruif. Dat maakte het echt een enorme klus om druiven te eten. Nu zijn er veel minder trosjes en weinig pitten. Hoe dat komt? Geen idee.
Ik zou dus wel heel benieuwd zijn hoe die zelfgekweekte druiven smaken.

miekequilt zei

Wat enig, die druiven om dat huis. En die druiven in de steeg: nog even wachten en dan lekker wat druifjes plukken. Heerlijk.

Emie zei

Weet je dat er ook meer dan driehonderd wijngaarden in NL zijn? Het gaat goed met de druif.

Iris Flavia zei

That´s wonderful and very special indeed! Years ago we were in Tuscany and saw them growing there, too - otherwise only in docus on TV.
Well, you have some clever neighbour there!

Onliemie zei

Druivelaars zijn in. Waarschijnlijk doordat mensen ze zo leuk vinden op vakantie. Bij ons lukt het niet. Te weinig zon en dan blijven ze te klein. Deze zien er wel goed dik uit. Toch maar stiekem eentje plukken wanneer je je fiets weg zet! ;-)

Judy zei

Wat leuk, die druiven om die deur heen! Mooie straatnaam!

Sjoerd zei

Ik heb ook twee druivenstruiken in de tuin staan. Heerlijke druiven, speciaal voor de vogels, die zijn me meestal te snel af.

Kitty zei

Mooie plaatjes weer! Wij hebben jaren geleden ook een druif aan de voorkant gehad. En véél visite van spreeuwen ;)

Nietzomaarzooo zei

Wat verleidelijk die druiventrossen.

mar zei

Volgendjaar zelf een druif in de tuin?

Happy Earl Grey zei

Mooi zo dicht bij huis. In mijn omgeving is een wijngaard en daar wordt zelfs wijn gemaakt. Nederlandse wijn en nog lekker ook.

Floor zei

Als ze over de schutting hangen mag je vast wel een trosje plukken :-)
Het is natuurlijk ook een super druivenjaar geweest, droog en heet.
Had zelf ook een druif op de volkstuin, maar voordat ze rijp waren hadden de vogels ze al op.

Rianne zei

Ooit had ik, in navolging van mijn ouders, een druif in de tuin. Met vertakkingen naar de tuin van de buren en naar het gangetje achter het huis. Daar hebben heel veel mensen van genoten. Alles aan de kant van de buren was voor hen. Ik had meer dan voldoende aan mijn kant hangen, en iedereen die door het gangetje kwam en zin had in druiven... Kon een trosje of meer meenemen.

Firma Fluitekruid zei

Ja, je ziet het steeds meer, is die opwarming van de aarde toch nog ergens goed voor.

Marleen zei

Nu de zomers toch wel warmer lijken te worden wil het misschien wel, als de struik dan ook op een zonnige plek staat. Lijkt me heerlijk uit eigen tuin!

Marthy zei

Leuk.

biebkriebels zei

Dat is toch bijzonder, druiven in Nederland! Ze zien er ook nog goed rijp uit, komt natuurlijk waarschijnlijk door de hittegolf!

mirjam kakelbont zei

Wat een bijzondere keuze!
Wij hebben een druif van de buren die over onze schutting hangt. Zoveel dat we ze elk jaar krenten. Mijn schoonvader was er dol op.
Sfeerrijke foto, Bertie.

sjannesblog.com zei

Zeker leuk!