Totaal aantal pageviews

woensdag 19 augustus 2020

Roodkapje

De laatste aanwinst! Dit Roodkapje kreeg ik weer zomaar, van iemand die mijn blog leest. Geweldig is dat. Ikkelien, enorm bedankt.  ( En dan zo'n envelop erbij ook nog, daar wordt een mens blij van)

En dan was er nog een reactie op een Roodkapjekaart die ik hier twee jaar geleden liet zien. Je ziet de kaart hier nog een keer. Het is mijn nr. 166.  Een kaart die ik zelf kocht.
De reactie is van de ontwerpster herself:

El'Papel zei:  Leuk dat je ze enthousiast laat zien, maar ik had het wel fijn (en netjes) gevonden als je mij even had vermeld als ontwerper van de (eerste) kaart. Eigenlijk zie ik het nu bij toeval, omdat ik naar iets m.b.t. het thema Roodkapje op zoek was.
Groetjes van Ellen ~ El'Papel


Nou, ik begrijp best dat  Ellen het fijn gevonden had als ik haar als ontwerper had vermeld. Ik heb er toen niet opgelet. Haar naam staat klein op de achterkant van de kaart. Maar ik ben de beroerdste niet en Ellen maakt leuke dingen vind ik.  Dus ik laat nu alsnog even haar Roodkapje én haar  site zien. Klik
Leuk om even te kijken misschien.
Maar dat het dus niet netjes zou zijn van mij, daarover verschillen we van mening. Een enkele keer heb ik een ontwerper wel vermeld. Meestal als het een kaart betrof waarvan het origineel in het museum hangt.  Ik laat hier gewoon mijn verzameling zien en dat is het. Ik ga daar geen verandering in brengen.

19 opmerkingen:

miekequilt zei

Tja, je hebt geen verzameling van ontwerpsters. Dus ik kan me voorstellen dat je die niet altijd meldt. En je nieuwe kaart is weer enig.

Judy zei

Dat is een heikel onderwerp, dat vooral speelt met foto's die je van het net plukt. Fotografen die hun brood verdienen met foto's hebben daar vaak last van. Maar in jouw geval: je laat je verzameling zien. Het is niet dat je de afbeelding van haar 'gepikt' heb via het net. Dus ik ben het met je eens.
Mooie kaart kreeg je!

sjannesblog.com zei

Jij hebt nu toch je best gedaan, lijkt mij.

Sjoerd zei

Ik sluit me bij Jeanne aan, Ik vind het wel leuk dat mensen ook enthousiast zijn over jouw verzameling en daarin meehelpen.

Floor zei

Je laat gewoon je kaarten zien, dus niet zo gek dat je daarvan niet steeds de ontwerper vermeld.
Als je een boek laat zien wat je aan het lezen bent, ga je ook niet vermelden wie de omslag heeft getekend (nou ja alleen bij Hans Borrebach, omdat je daar fan van bent :-)
Je nieuwe kaart is weer leuk, hoewel de wolf er erg eng op staat met die blikkerende tanden, daar zou ik wel heel bang voor worden!

Nietzomaarzooo zei

Wat een mooie nieuwe kaart in je verzameling. Copyright is een dingetje online zo blijkt maar weer.

Emie zei

Ben benieuwd of je ook de fantastische bijbehorende enveloppen bewaard. Ik denk het wel.

Emie zei

Oeps, bewaart!

Kitty zei

Netjes opgelost zo toch? ;) Ik snap wel dat ze het fijn vindt als het er even bij had gestaan, maar dat zijn dingen waar ik zelf waarschijnlijk ook geen erg ik zou hebben, dat snap ik dus ook :)

biebkriebels zei

Ach ja als we zo gaan beginnen.... :(

Jolande zei

Wat een leuke kaart heb je gekregen.
Het berichtje van de ontwerpster had ik voorbij zien komen en ik snap wel dat ze het leuk vind om vermeld te worden, maar laat je gewoon je Roodkapje kaarten zien. Ik laat ook Assepoesterkaarten op mijn blog zien zonder daarbij de ontwerper te vermelden.
Maar je hebt het goed opgelost hoor!

nicole orriens zei

Prachtig zeg! Ik vind ze allebei heel mooi, ook al zijn ze compleet verschillend. Wat heb je toch een leuke verzameling!

Marleen zei

Iedereen gelukkig weer tevreden. Leuke nieuwe kaart!

Ageeth Mooij zei

Ik hou helemaal niet van sprookjes, maar een roodkapje is wel mooi vind ik. Leuk om te zien welke en hoeveel interpretaties er zijn!

Rianne zei

Keurig opgelost. Vaak staat er niet eens een naam op, dus valt er weinig te vermelden.

De kaart heeft wat mij betreft een hoge Tim Burton's A nightmare before christmas vibe ...Om maar even lullig over het origineel te doen...

elly zei

Wat een mooie

mirjam kakelbont zei

Je hebt het uitstekend opgelost. Dat je de naam er de volgende niet bij vermeldt, begrijp ik wel. Een kaart zie je niet snel als een uniek kunstwerk. Ook al is de tekening dat wel!

Neeltje zei

Ik zeg; "Niks meer aan doen" 😄

lien zei

Leuke kaart weer erbij!! Je gaat rap. Beetje vreemde reactie van de ontwerpster, maar goed opgelost!