Totaal aantal pageviews

donderdag 20 augustus 2020

Nog lange niet

Precies wat er staat: je telefoon gaat, je neemt op en krijgt te horen dat je nog een uur te leven hebt.
Dat  blijkt  te kloppen van dat uur  en het gebeurt meermaals.
Ga d'r maar aan staan inspecteur Helen Grace.

Het laatste boek dat ik van M.J. Arlidge las, was een boek zonder Helen.
Vond ik toch wel minder. Maar ze is er weer en op stoom zou ik willen zeggen.
Een spannend verhaal, deel 9 in de serie.

Zoals gebruikelijk kan ik er niet heel veel meer van vertellen. Een plot verraden wil ik niet.
Maar ik kan natuurlijk wel vertellen dat ik weer lange tijd op het verkeerde been werd gezet. Net als Helen overigens.
Het punt is natuurlijk toch dat ze geen tijd heeft. Geen tijd om op d'r gemak alles eens even lekker uit te zoeken. Het moorden gaat door, mensen zijn in serieus gevaar. 
Maar Hélen ziet op een gegeven moment ineens andere mogelijkheden. Ze kijkt nog eens helemaal opnieuw naar de weinige gegevens die ze heeft.  Ze denkt op een andere manier  na en de hele zaak draait om.
Natuurlijk zijn er weer oude bekenden die een rol spelen.  Helens beste vriendin rechercheur Charlie Brooks en de vreselijke misdaadverslaggever Emilia Garanita. En er is ook een man in het spel, want Helens liefdesleven is nog niet echt op orde. De man, Joseph Hudson, zit ook in het team.
En aan het eind (tenzij ik me heel erg vergis),  een aanwijzing dat de serie met dit deel  nog niet is beëindigd.  Aanrader! (maar wel in de goede volgorde lezen, gewoon omdat dat leuker is)

Alle boeken hebben in het Engels een titel van een nursery rhyme/kinderliedje. Dit deel ook: All fall down. Dat moet voor de vertaler geen makkelijke opgave geweest zijn.



15 opmerkingen:

Judy zei

Nee niet makkelijk voor de vertaler. Maar 'Nog lange niet' is wel mooi gevonden.

Iris Flavia zei

Read in correct order is good advice. A teamleader once gave me a crime story on a usb-stick to listen to on my way to work in the car and the order was incorrect, which we both did not know.
She´s alive, now dead, now she reveals.... what??? It was frustrating, but we had a good laugh afterwards!

izerina zei

Dank je wel. Die serie ben ik door jouw blogs gaan lezen

Nietzomaarzooo zei

Klinkt goed en dan inderdaad bij de eerste van de serie beginnen.

Sjoerd zei

Dan heb ik nog wat in te halen deze winter...

mar zei

Klinkt spannend.

Firma Fluitekruid zei

Ik ken deze boeken nog niet, maar al een tijd benieuwd naar Helen, en heb dus toevallig het biebboek 'In de Maneschijn' op mijn nachtkastje liggen (zijn de titels altijd kinderliedjes, bedenk ik nu?). Daar ligt ook 'Het Zoutpad'. Ik popel om in allebei te beginnen, maar ben nog bezig in 'Hardlopen met Sherman', over een hele eigenwijze ezel die getraind gaat worden voor een race. Die heeft voorrang, omdat we hem gaan bespreken met de leesclub.

Bertiebo zei

In de maneschijn is deel 8. Ik raad het je echt niet aan. Het kan wel, maar het is minder leuk. Iene Miene Mutte is deel een en als het toch van de bieb is en je toch ook nog het Zoutpad hebt liggen, kost het je niks om het om te ruilen

Firma Fluitekruid zei

Dank voor de tip! Dan ga ik Iene Miene Mutte reserveren (ja, nu weet ik zeker dat de titels altijd kinderliedjes zijn), en na Sherman lekker in het Zoutpad beginnen. :-)
Thanx

Marleen zei

Klinkt spannend!

Mrs. T. zei

Ik dacht, laat ik 'ns kijken wat ik ervan vond, maar ik kan er niet eens een logje over vinden. wat is dat nou? Weet zeker dat ik het gelezen heb.

Mrs. T. zei

Even wat beter zoeken helpt. ;-)
https://www.triltaal.nl/2020/06/21/drie-op-een-rij-4/

Marthy zei

Ik lees ze al dank zij jou.

Anoniem zei

Zo'n goede serie...ik heb dit deel nog even bewaard... maar het is toch het volgende boek dat ik ga lezen...voorlopig ben ik zojuist begonnen in verzwegen van Karin Slaughter ieder jaar in juni weer een nieuw deel van deze langlopende serie.

Céline zei

Ik heb deze boeken op mijn verlanglijstje van de bibliotheek staan. Dankzij jou...
Wanneer ik ga beginnen met deel 1, weet ik nog niet.