Totaal aantal pageviews

zondag 3 april 2022

Hockeymeisje

 


Kijk, daar staat ze hoor, onze oudste kleindochter. Ze speelde een hockeywedstrijd in Amsterdam en eindelijk stonden opa en oma langs de lijn. 
Ze speelt inmiddels al een paar jaar, maar dit was, door Corona, onze eerste keer. Ook buiten mochten er heel lang geen mensen kijken. Zelfs ouders niet.
Anna mocht de eerste helft keepen en de tweede helft spelen. En ik vond dat ze het supergoed deed. Het leek mij zo toe dat ze een goed spelinzicht heeft. 
Het was erg koud zaterdagochtend en met die keepersuitrusting kun je ook echt niet eventjes rennen om warm te worden. Vijfentwintig minuten is dan lang hoor en... eenzaam


De tweede helft speelde ze in het veld. We waren hartstikke trots en ondanks de kou hebben we er erg van genoten!


Mijn man en ik hebben met twee voetballende zoons heel wat langs de lijn gestaan. Ik alleen tijdens thuiswedstrijden, mijn man was degene die met de uitwedstrijden meeging. Onze dochter turnde en ook daar moest altijd iemand mee naar wedstrijden. En bovendien:  alle drie hebben ze getennist.
Eigenlijk had ik gewoon een sportieve loopbaan in die jaren. Langs de lijn en op houten turnbankjes. Maar dat is al lang geleden en nu vond ik het weer hartstikke leuk. 



23 opmerkingen:

Jeanne zei

Wat leuk om die Anna zo in actie te zien.
En het was idd bar koud, zaterdag

izerina zei

Echte sport-instelling,langs de lijn met die kou

Sjoerd zei

Heel leuk om ze zo actief bezig te zien...

miekequilt zei

Wat een leuke sportieve meid. Keeper zijn lijkt me niet de leukste plaats in een team. Dus ik vind het knap dat ze daar staat. Gelukkig mocht ze daarna ook spelen. Heeft ze al een voorkeur?
Onze zoon voetbalde ook, ik vond het vreselijk en ging alleen in geval van nood mee. En onze dochter turnde. Ook al zo erg. Ik was een vreselijk slechte sportmoeder.

Bertiebo zei

Mieke: ik vond turnen nog erger dan voetbal, omdat ik het ook eng vond. Onze dochter was best goed en dan werd het steeds moeilijker en in mijn ogen gevaarlijker.

Kitty zei

Wat een leuke foto's! We zijn hier wat minder sportief hoor...

Iris Flavia zei

Proud moments :-)
My Brother was a "Turner", I stood and watched, too. (Maybe not the same).

Jolande zei

Fijn dat jullie eindelijk eens konden gaan kijken.
Sportieve kinderen en nu ook kleinkind hebben jullie. Die van ons waren/zijn totaal niet sportief, dus ik heb nooit wedstrijden langs de zijlijn hoeven kijken en eigenlijk ben ik daar heel blij om :-)

biebkriebels zei

Zelf zijn we niet zo sportief en onze kinderen ook niet zo dus we hebben maar korte tijd bij voetbal en turnen hoeven kijken, toen hadden ze het al gezien.

schrijfselsvanmij zei

Sportieve meid! Ik heb heel wat kilometers gereden met (onze en andere) jongens op weg naar (en terug) sporthallen en -velden

Ferrara zei

Sport was niet erg favoriet in huize F. bij de kleinkinderen wel eens wezen kijken bij schaatsen en trampolinespringen, maar echte doorzetters waren het niet en toen kleinzoon zijn onderarm brak was het snel gedaan.

KnutzEls zei

Stoere tante, die kleindochter.

Rehoboth zei

wonderful shots

Marthy zei

Die Anna, wat leuk om te zien. Ik was de enige ouder die meekon met de sportende kinderen. Drie die voetbalden, dochter die ook nog paard reed, vaak wedstrijden op zaterdagmiddag en oudste die zaterdagsavonds zijn wedstrijden waterpolo had. Ik heb wat afgereden en langs de lijn gestaan of gezeten maar heb er van genoten, vond het nooit een last.

Nietzomaarzooo zei

Ziet er stoer uit in die outfit. Als ze het maar leuk vinden. Hier judo, tennis, badminton, jazzballet.

Catherine Boone zei

Wat fijn dat je zo'n sportieve mensen in jouw familie hebt. Ik heb vroeger gekorfbald en dit voor een periode van 20 jaar. Ook een leuk spelletje.

sjannesblog.com zei

Leuk en hockey is weer eens wat anders.

Emie zei

Zo fijn als kinderen sporten en daar veel plezier aan beleven.Ik heb menig uurtje doorgebracht in volleybal zalen en bij buiten toernooien.

Josephine zei

Erg leuk ook voor haar dat jullie daar langs de lijn stonden.
Mooie duidelijke foto's, echt een stoere meid hoor!!!

Alet Venhuizen zei

Mooie foto's van een sportieve dame!

Judy zei

Om trots op te zijn!

Tine de Jong zei

Echt een stoere meid zo te zien aan je foto's en daar mag je als oma dan ook best trots op wezen.

Nicole Orriëns zei

Wat een leuke foto's! En wat moet je veel bescherming aan bij hockey zeg!