Totaal aantal pageviews

vrijdag 29 april 2022

'Zitten'

Ik heb eigenlijk niet veel meegekregen van de eerste koningsdag in tijden. Geen rondje gedaan en helemaal niks gekocht.


Dat kwam omdat ik zelf ging 'zitten', op mijn roosjeskleed (en nog een ander kleed) in een poging een heleboel spullen kwijt te raken. 
Om kwart voor vijf die ochtend vertrok ik op een volgeladen fiets om een plekje te gaan zoeken. Ik wist waar ik wilde zitten en daar bleek nog genoeg plaats te zijn. Ik spreidde mijn kleden uit. legde vast neer wat ik bij me had en belde mijn man om te zeggen waar ik was. En even later leverde hij de rest, een aantal kratten.

Kwart over vijf was ik geheel geïnstalleerd en verkocht ik mijn eerste ding, een metalen theepotje. Mijn dag was begonnen. Ik vind het altijd superleuk, 't is net of je op een groot terras zit en je ziet de wereld langstrekken. 

Leuke mensen, leuke kinderen,  vervelende mensen. 
Mensen die op een zeer lage prijs nog gaan afdingen en dan zeggen 'voor vijftig cent wil ik het wel meenemen'. 
Tsss, 'wil ik het wel meenemen'. De groeten, voor vijftig cent blijft het hier liggen. Ja dan ben ik keihard. 
Maar het kindje dat graag een bepaald spelletje wilde hebben kreeg het mee hoor, gratis.  
Ook mensen die zeggen : mevrouw u vraagt te weinig, ik doe er een euro  bij. 
De twee giechelende meiden, met veel oranje, die het toch nog niet genoeg vonden en uit mijn verzameling linten twee oranje lintjes kochten en die ter plekke in hun haar deden. 
Een jongen van een jaar of tien die verderop een auto had gekocht en precies voor mijn kleedje tot de ontdekking kwam, bijna in tranen, dat het ding al kapot was. Zijn vader die woedend werd en zich oppompte en omdraaide om verhaal te gaan halen en de moeder die er een stokje voor stak. 'Hij moet het leren' zei ze kalm. De volgende keer gaat hij beter kijken voor hij iets koopt. Waarop de vader weer gewoon over ging tot de orde van de dag en niet terug ging, maar verder liep. 
De mevrouw die mijn laatste lap Laura Ashleystof kocht. Ooit was dat het gordijntje van de wieg van onze kinderen en ik had er een beetje moeite mee. 'Oh',  zei ze, 'ik ben zo blij. Ik naai historische kostuums en deze stof ken ik en die is zeer geschikt voor onderjurken'. Ik gaf haar er nog een heel oud tafelkleed bij met kant en toen was ze helemaal gelukkig. 
De mensen die eerst op hun telefoon gaan kijken wat iets op Marktplaats doet en dan pas besluiten of ze tot aankoop overgaan. 


En dan mijn man. Die had marktkoopman moeten worden. Hij lokt gewoon klanten. Op een superleuke manier. Iedereen had er lol in. 
Dan staat hij met de beer in zijn armen. Dat valt op, dan gaan mensen lachen om dat beeld en dan gaat hij zeggen, jaaaaa, deze beer kán van u zijn. Als u nu toeslaat tenminste. U hebt nog twee minuten.
Of hij kondigt een happy hour aan, met een gigantische prijsdaling. 
Wie maakt ons los? Terwijl er nog een heleboel ligt werkt ook altijd. 
Of meneer, zoek niet verder, u bent hier op het juiste adres. Ja dan gaan mensen toch kijken...
Mijn man was er niet de hele tijd bij, hij vindt het niet eens leuk, maar áls hij er was, werd er beslist meer verkocht.

Het was een heerlijke dag. Om drie uur had ik er genoeg van. Ik heb bijgehouden wat ik heb verkocht en dat waren veertig dingen. Dat vind ik mooi. Veertig dingen. Veel verdiend heb ik niet, maar daar ging het ook niet om! 
Thuis een oranje tompoes en de tv aan om de royals te zien. De haard ook aan... mooie dag!    

21 opmerkingen:

miekequilt zei

Wat leuk om nu eens te lezen hoe het er aan de verkopende kant aan toe gaat. Ongelooflijk dat mensen eerst op MP kijken of ze willen kopen. Maar je hebt toch veel verkocht.

Sjoerd zei

Ik ben helemaal nergens geweest die dag. We hebben ons thuis lekker bezig gehouden, en met Jeslynn thuis is dat niet moeilijk.

Emie zei

Wat een heerlijk en herkenbaar verslag! Ik heb ook heel wat keren spulletjes verkocht op diverse markten en hoewel doodmoe na afloop, altijd een goed gevoel en de mensheid weer eens kunnen bestuderen.

Jeanne zei

Prachtig verhaal, met al die verschillende observaties.
En dan Frits, hilarisch gewoon!

Anoniem zei

Wat een leuke dag heb je gehad. En dan maak je van alles mee, hé.
Met mijn verjaardag heb ik een tafel gevuld met mooie "rommeltjes". De kopers mochten zelf hun prijs bepalen, en stopte het bedrag in een spaarpotje. En niemand voelde zich verplicht om iets te kopen. De een kocht iets, een ander keek er niet naar.
De opbrengst was voor het goede doel en bracht een mooi bedrag op.
En ondertussen ging mijn feestje gewoon door.
win-win situatie:
- mijn kopers vonden het een leuk en een goed idee
- het goede doel
- het bracht wat levendigheid tijdens het feestje
- mijn kasten zijn iets leger, dus consuminderen

nicole orriens zei

Wat een mooie dag beschrijf je! Zo klinkt het heel erg fijn om zoiets te doen zeg.

mar zei

Leuk verhaal weer. Ik hoorde er al iets over, daar ik je gisteren sprak.

Nietzomaarzooo zei

Leuk die beschrijving als verkoper. Dat is wat ik zelf ook altijd leuk vind om te observeren, het gedrag van de kopende mens.

Mevrouw W. zei

Dat vond ik ook altijd het leuke aan op de rommelmarkt staan: al die verschillende mensen die langsliepen.

biebkriebels zei

Ja het was zo leuk om dit weer mee te maken. Iedereen was zo opgewekt en blij iets gezamelijks te kunnen doen en er van te genieten. Was een topdag hier ook.

Charlie zei

Wat goed dat je zelf met een kleedje naar buiten ging en al zo vroeg! De dikke dame van de eerste foto had ik zeker gekocht!

Floor zei

Ooohhh, wat moedig om zo vroeg op te staan!
Maar wel leuk om dingen te verkopen.
Je man staat er heel dik ingepakt bij, wel wat anders dan de Koninklijke familie, die hadden het niet koud.
Maar leuk dat je man zoveel "aan de man" kon brengen, toch veel verkocht.

Judy zei

Oh waar je zin in hebt! Dapper vind ik het. Heb je dan zo veel spullen? Ik heb al zo veel weggedaan, wat er over is wil ik zelf houden.

Ferrara zei

Alleen al voor de observaties zou je op een kleedje gaan zitten. Manlief heeft goed zijn best gedaan. Leuk verslag.

In de weer zei

Een mooie Koningsdag heb je ervan gemaakt !

conny's quilts en creaties zei

Wat een leuke dag als verkoper op de vrijmarkt had je. Hier mogen helaas alleen kinderen verkopen, ik vind het ook erg leuk om te doen.... Jammer dat je man het niet zo leuk vindt terwijl hij blijkbaar een natuurtalent is.

Mrs. T. zei

Wat leuk! Ik heb dat ook ooit gedaan. De grootste lol gehad. Heerlijke dag.

Josephine zei

Wat een heerlijk verslag, en niet te geloven dat mensen het nog
goedkoper willen hebben. Zoude ze van mij ook niet krijgen, haha.
Leuk te lezen dat je man verkooptalent heeft en jullie daardoor
toch het nodige hebben verkocht.
En.....is het voor herhaling vatbaar

Iris Flavia zei

What a wonderful post!!! Yes, it´s not about the money, it´s about meeting people, interaction! Wish I was as brave as you!
The poor little boy, oh....

Marthy zei

Kan me voorstellen dat je een leuke dag hebt gehad. Veertig dingen kwijt en hopeloijk heel veel mensen blij gemaakt. Mooi toch.

Jeanette Renting zei

Oh Bertie, wat een leuk verhaal. Heerlijk dat je een kleedje hebt neergelegd om te verkopen. En weer 40 dingen het huis uit. Zo is opruimen een stuk leuker.