Totaal aantal pageviews

donderdag 14 december 2023

Das Lehrerzimmer

 

Op de foto zie je de juf, de wiskundelerares Carla Novak,  waar het om draait in deze film. Zij werkt op een middelbare school, is jong en enthousiast. Ze wordt gespeeld, zeer goed gespeeld,  door Leonie Benesch.

Op school wordt gestolen en de manier waarop men er achter probeert te komen wie de dader is, bevalt Carla helemaal niet. Ze is het er absoluut niet mee eens en laat dat ook weten. Ze kan echter niet veel doen in haar eentje. 
En dan ontdekt ze zelf wie de dader is. Wie de dader naar alle waarschijnlijkheid is. De vraag is dan wat ze gaat doen. En als ze dat eenmaal heeft besloten, komt alles in een soort stroomversnelling.  Met grote gevolgen voor alle betrokkenen. Moet de waarheid aan het licht komen?
Het loopt allemaal nogal uit de hand. Iedereen gaat zich er mee bemoeien en Carla raakt ook in de problemen met ouders en leerlingen.

De film is spannend, lijkt wel een thriller. Maar dat is het geloof ik niet. Het is meer hoe je handelt, wat je doet, hoe je omgaat met zulke problemen. De film laat het leven van vandaag de dag zien op school, maar dat is makkelijk door te trekken naar de wereld. De wereld van vandaag. 

De film is de Duitse inzending voor de Oscars en ik hoop dat-ie wint!


6 opmerkingen:

Sjoerd zei

Je hebt er een enthousiaste beschrijving van gegeven, de waarheid is niet altijd eenvoudig.

sjannesblog.com zei

Ik ben het helemaal met je eens!

Emie zei

Interessant thema. Wat draait er veel bezienswaardigs momenteel.

Marieke zei

De thematiek is herkenbaar. Aanrader.

miekequilt zei

Wat veel goede films aan het eind van het jaar. Maar voor mij geen bioscoop.

Marthy zei

Ja, hij draait ook in ons filmhuis maar ik vrees dat ik niet al die mooie film zal kunnen zien.