Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 december 2023

Podcast

 

Ik heb wel eens verteld dat ik veel wandel en tijdens die wandelingen luister ik het liefst naar een boek. Ik ben nu bijv. naar een boek aan het luisteren, een  dikke pil en luisterend duurt dat boek 45 uur. Het boeit me zeer, maar soms wil ik even iets anders en dat werd deze keer een podcast. Dit is wat ik daarover las en veel meer ga ik er ook niet van vertellen: 

Rob Timmerman vaart de helft van het jaar op een reddingsschip op de Middellandse Zee, op zoek naar mensen in verdrinkingsnood. Met name één drenkeling houdt hem nog dagelijks bezig. De pasgeboren baby Sarah, die hij in 2016 uit een rubberboot redde. 'Wat is er van haar geworden?', vraagt Rob zich af. Radiomaker Laura Stek vraagt zich op haar beurt af: 'Waarom wil Rob zo graag op zoek naar het inmiddels zeven jaar oude meisje?'

De zesdelige podcastserie 'Waar is Sarah?' is een persoonlijke zoektocht naar houvast, binnen het grotere verhaal van ons Europese migratiebeleid.

Een productie van Laura Stek, Rob Timmerman, Prospektor, Bureau Buitenland en VPRO voor NPO Radio 1. Deze productie is mede mogelijk gemaakt door het NPO-Fonds.


Kijk, je hebt het klimaat, je hebt de oorlogen in Oekraine, Palestina, Israel, Gaza.. En je hebt natuurlijk nog veel meer ellende. 
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er soms in slaag om (slecht) nieuws op deze fronten zeer oppervlakkig tot me te nemen en er zijn ook dagen dat ik het helemaal mis. Ondanks allerlei berichten, de krant, radio en tv. 
Je hebt nog veel meer, schreef ik net. Bijvoorbeeld het Europese migratiebeleid, de asielzoekers, gesloten grenzen, immigratiedeals... En bovenal mensen die op zee verdrinken en soms ook net niet omdat ze gered worden. 

Over al deze zaken gaat het in deze podcast. Ik wéét dat er heel veel mensen zijn verdronken, bijna dertigduizend, ik weet het maar sluit me er soms voor af. 
Nu niet, ik was heel erg onder de indruk.


12 opmerkingen:

izerina zei

Dat zou me niet lukken twee dingen tegelijk doen. Wat die vele ellende betref,daar sta ik ook niet te veel bij stil

Judy zei

Ik had erover gehoord. Ik heb onlangs ook de podcasts ontdekt, waar ik naar luister in bed. Deze ga ik opzoeken.

Sjoerd zei

Ik leg de ellende van deze wereld ook steeds vaker naast mij neer.

sjannesblog.com zei

Dank voor de tip!

Kitty zei

Het lukt mij ook aardig om de knoop in mijn maag te vermijden, het is gewoon te veel allemaal. Maar helemaal je ogen ervoor sluiten kan natuurlijk ook weer niet.

Emie zei

Ook ik heb een beetje de zelfde tactiek waar het gaat om nieuws binnen te laten. Maar soms hoor of zie je iets dat dan alles weer op scherp zet. Ik ga deze podcast ook eens opzoeken.

Ferrara zei

Het troost me te lezen dat ik niet de enige ben die niet alles tot zich neemt. Ik voel me daar wel eens schuldig over. Hoewel ik niet somber van aard ben, raak is ik steeds bezorgder over de toestand in de wereld. Over de man die op zoek is naar Sarah heb ik gelezen.

Nicole Orriëns zei

Dat klinkt interessant. Ik luister tegenwoordig tijdens het hardlopen regelmatig naar podcasts, maar het is niet iets dat me heel makkelijk afgaat.

schrijfselsvanmij zei

Als ik alleen thuis ben en radio luister dan is dat altijd NPO1, dus ik heb ook deze podcast beluisterd

Marthy zei

Ook ik probeer niet alles binnen te laten, anders zou ik erin stikken. Toch schieten soms de tranen in mijn ogen door de beelden op televisie. Ik heb een half jaar geleden goede oortjes gekocht en was vast van plan om podcast te gaan luisteren. Één keer een half uurtje, meer is het niet geworden, blijkbaar heb ik er geen behoefte aan. En al zeker niet als ik loop te wandelen.

miekequilt zei

Ik heb alleen maar de podcast over Harry Bannink geluisterd. Als ik thuis ben staat radio 2 aan. En naar een boek heb ik nog nooit geluisterd. En al die oorlogen en andere ellende: ik zet af en toe de radio/ tv op een andere zender, het is me vaak te veel.

Anoniem zei

Heerlijk de combinatie van twee hobby’s, lezen en wandelen of wandelen en lezen.
Het was eerst even wennen, maar wanneer ik een spannend of leuk boek op mijn oren heb, dan doe ik de oortjes
ook tijdens mijn huishoudelijke taken in. Ook zomers buiten tijdens het breien of haken. Ik vind het de uitvinding van de eeuw.
Podcast is voor ‘s nachts voor de slapeloze uren