Totaal aantal pageviews

zondag 22 december 2019

Drie films

In de afgelopen twee weken, zagen we hier drie films. Over twee van de drie kan ik vrij kort zijn.

*De eerste was Penoza. Die wilde ik gewoon per se zien. Ik weet nog dat we precies vier jaar geleden genoten van de serie. Vooral de eerste serie, daarna was het nog steeds spannend, maar toch werd het al een beetje onwaarschijnlijk.
Dat laatste was in de film ook het geval. Wel spannend, maar onwaarschijnlijk. We zagen de film in de gewone bioscoop, ik had gratis kaartjes gekregen en die zijn nu op. De popcorn die ik er bij nam ook. We hadden een leuke avond hoor, maar zagen geen top-film.

*De tweede film Marriage story,  is door Nicole van Huisvlijt heel uitgebreid besproken. Dat kan ik niet overtreffen, dus klik
Ik vond er niks aan, veel en veel te langdradig (twee uur en zeventien minuten) en vooral kon ik me er niks bij voortellen.
De acteurs, die speelden goed. Ik zou wel eens willen weten wat zij van de film vonden,  behalve werk en geld in het laatje.

* De derde film. Alweer een cadeautje van onze Cinema Oostereiland.  Een cadeautje voor de vrienden van de Cinema. Heerlijk op zaterdagmorgen. En een heerlijke film,  absoluut een aanrader.


Het is een Israëlische film en ik had me er niet op voorbereid. 
Ik moest er even inkomen, maar al snel werd het duidelijk en bleek het een luchtige en vrolijke film. Niet (nou ja bijna niet) politiek. En dat is bijzonder want het gaat over het Israëlisch-Palestijns conflict en daar is natuurlijk niets luchtigs aan. 
Het verhaal: 
De vrouw van een Israëlische grenswacht, is verslaafd aan een Palestijnse soap: Tel Aviv on fire.  
En daar is Salam, die nog niet veel schrijfervaring heeft  maar via zijn oom, die producent is,  mee mag schrijven aan de serie. De grenswacht neemt hem te pakken, maar als hij hoort dat Salam schrijft aan de favoriete serie van zijn vrouw, zorgt hij ervoor dat hij invloed krijgt op Salam en daardoor ook op de serie. Dat de Israëlische generaal bijvoorbeeld  sympathieker wordt beschreven. Alles om zijn vrouw te plezieren. Salam doet wat de grenswacht zegt. En dan zijn er natuurlijk allerlei verwikkelingen

8 opmerkingen:

sjannesblog.com zei

Alleen de tweede film heb ik gezien, thuis op Netflix. Blij dat ik er niet voor naar de bioscoop ben gegaan. Té veel Amerikaans drama (op niks af).
De laatste film wil ik ook wel zien.

Sjoerd zei

Ik kijk niet zoveel films meer, maar de laatste lijkt me ook wel wat.

Neeltje zei

Leuk, films kijken. Houd ik van.

miekequilt zei

Een film op de tv vind ik leuk. Maar naar de bioscoop ben ik al in geen jaren geweest. Toch vind ik het leuk om jouw recensies te lezen.

Mirjam Kakelbont zei

Wij hadden Netflix maar dat hebben we opgezegd omdat we er geen gebruik van maakten.
De laatste film die ik heb gezien, was in de bioscoop. Volgens mij vorig jaar december (-:
Fijn dat jullie ervan genieten!
Lieve groet.

Marthy zei

Van Penoza hebben wij ook alleen de eerste serie gezien, daarna nooit meer gekeken.

Mrs. T. zei

Ik wil nog graag naar Penoza. Als je alle afleveringen hebt gezien, hoort dat er gewoon bij.

Mrs. T. zei

Gisteren dus met manlief naar Penoza geweest. Hij vond het een prima film, ik vond het erg onwaarschijnlijk allemaal (net als jij) en een beetje een anticlimax. Jammer de bammer.