Totaal aantal pageviews

donderdag 1 juni 2023

Het was toch een leuke dag


De dag van de museum-deceptie, Vermeer,  was trouwens een prima dag hoor. 

We hadden er al een fijne wandeling op zitten en die zetten we gewoon voort. 
Waarbij we ons aan de regels hielden. De regels van dit bord. Ja,  de achterkant geldt ook natuurlijk.

We wandelden dus lekker verder.
We namen niet de allerkortste weg naar het Verzetsmuseum. Het was echt wandelen en overal is wel wat te zien, zoals ik al vaak heb geconstateerd. En nergens was het zo druk als op het Museumplein: 


In het Verzetsmuseum was het heel stil. Ik denk dat er nog een stuk of zes andere mensen rond liepen en in het Junior gedeelte was niemand. 
Dit is nou zo'n soort museum waar ik al veel vaker ben geweest en altijd als er weer een nieuwe tentoonstelling is of ze hebben de vaste opstelling veranderd, zoals nu,  wil ik er kijken en het verveelt me nooit. 
Ook deze keer was ik weer behoorlijk onder de indruk. Duidelijk en indrukwekkend. Ik heb toen we er uit gingen zelfs geïnformeerd naar degene die deze nieuwe opstelling had bedacht en vormgegeven. Mijn plan was om haar een compliment te sturen. Helaas ben ik het briefje waar ik haar naam had opgeschreven kwijt, maar ik kom er nog wel achter. 

En dan het Juniorgedeelte, dat is voor mij een voorbeeld van hoe het in een museum duidelijk, interessant en aantrekkelijk kan zijn voor kinderen. 
Echt fantastisch en ook een aanrader voor iedere volwassene.  Ik heb er al eens eerder over geschreven, hier. 


Dit bord zag ik tijdens de wandeling en ik vond het nogal van toepassing. 

We hadden nog steeds tijd over toen we het museum verlieten om een rondje Artis te doen. Dat is er tegenover. Het was lang geleden dat we er waren, dat moet voor Corona zijn geweest. De tuin is prachtig, de beplanting bedoel ik dan. Alleen al om die reden is het er fijn. Maar ook de dieren krijgen steeds betere onderkomens. Er was bijvoorbeeld ineens een fraai, nieuw gedeelte voor de apen. Nou met die apen die daar zitten hoef je echt geen medelijden te hebben hoor! Helemaal niet. 
Déze apen zaten nog in het oude gedeelte en kijk hoe leuk: deze zit op zijn zeven gemakken een uitvinding te doen.

Dénk ik!

14 opmerkingen:

roentare zei

There are so many sitting down in the signpost section.

Sjoerd zei

Het ws in ieder geval een welbestede dag zo te lezen en aan de mooie foto's te zien.

Judy zei

Prachtig vind ik die tekst op het raam! En Artis, altijd leuk!

miekequilt zei

Jullie maakten er wel een volle dag van zeg. Fijn om zoveel moois en interessant te zien en leuk voor ons om mee te kunnen lezen. Naar Artis zou ik wel weer eens willen.

Emie zei

Twee musea en een dierentuin op een dag bezoeken, ik doe het je niet na. Mijn hoofd zou tollen en mijn benen ook!

Nietzomaarzooo zei

Veel gezien en gedaan op maar 1 dag! En leuk dat je ons laat delen in je verwondering. Of bewondering.

Marthy zei

Een leuke maar wel erg volle dag. Wat is er toch veel te zien als je goed om je heen kijkt.

pourquoi pas ??? zei

Wat leuk weer om te lezen en te zien wat je allemaal meemaakt. En wat veel gedaan. Wat Vermeer betreft ik ken mensen die NOOIT naar museum gaan en nu opeens wel kaartjes hebben. Het verbaasd mij dan. Is een beetje als nooit naar de kerk gaan maar wel met Kerstmis. Jee wat een avontuur met de hond zeg. Ik zou het vreselijk vinden als het mijn hond was geweest. Onbegrijpelijk de reactie van die vrouw. Ik hoop dat je snel geneest en vergeet.

biebkriebels zei

Had even een paar posts van je gemist, wat een toestand met die hondenbeet zeg. Hoop dat je er niet veel last van krijgt. Artis ben ik al een tijd niet geweest ondanks dat we een kaart hebben.

Iris Flavia zei

Peace and love, that would truly be nice...

Kitty zei

Tópdag lees ik. Ik zou kapot zijn na zo'n hele dag op de been... ;)

sjannesblog.com zei

A'dam blijft leuk!

Ferrara zei

Je blijft weer goed op de been na je val van begin dit jaar. Wij kregen Vermeer als cadeau voor ons 35-jarig huwelijk van (klein)kinderen en bezochten de avondopenstelling. De drukte viel mee, maar om nou te zeggen dat we erg onder de indruk waren is overdreven. Op de een of andere manier ontbrak het aan sfeer en op een goed moment dacht ik zelfs dat de lezende dames nagenoeg in dezelfde houding zitten en het licht komt bijna altijd uit dezelfde hoek. Alsof het een soort trucje is. Het is vast vloeken in de kerk, maar zo kwam het op mij over.

Anoniem zei

Ik ben hier om iedereen te informeren over het goede werk van Dr. Ilekhojie. Ik en mijn ex-vrouw hebben nu al bijna twee jaar problemen en we hebben alle counseling en gesprekken met onze ouders geprobeerd, maar niets werkte. We maken ruzie over alles en een scheiding dreigde, totdat ik een recensie van Dr. Ilekhojie zag. Ik heb contact met hem opgenomen en hem op de hoogte gesteld van mijn toestand. Hij beloofde een verzoeningsritueel uit te voeren dat ervoor zal zorgen dat de verbinding tussen mij en mijn vrouw wordt hersteld. Het is nu een week geleden dat ik zijn hulp heb gekregen en de zaken tussen mij en mijn vrouw beginnen beter te worden. We zijn weer in dezelfde slaapkamer gaan wonen en we hebben allebei onze advocaten geïnformeerd om de scheidingsplannen op te schorten. Ik ben zo blij nu ik weer van mijn vrouw kan genieten. Neem contact op met dr. Ilekhojie als u huwelijksproblemen heeft. E-mail: gethelp05@gmail.com of WhatsApp/Telegram +2348147400259