Totaal aantal pageviews

zondag 31 maart 2024

Liberty London

 

Wij zijn niet echt winkelaars in London. Maar er zijn een paar winkels waar we toch eigenlijk wel altijd even binnen gaan. Deze keer waren dat er twee. Marks&Spencer en Liberty. Het zat niet eens in de planning om Liberty te bezoeken, maar als je bijna voor de deur uit de metro stapt..

We vielen bijna letterlijk met onze neus in de parfum. Een echt Libertyluchtje, volgens mij nieuw, ik zag het niet eerder. 
Nou is zo'n flesje voor 225 pond niet aan mij besteed en ook een kleiner buisje voor 45 pond heb ik niet aangeschaft.  Maar een van de luchtjes proberen, dat deed ik wel en ik rook de rest van de dag heerlijk. 

We komen dus bijna altijd in deze winkel en ik heb er ook veel foto's gemaakt. Maar dit houtsnijwerk op een hoge verdieping waar je zo mooi naar beneden kunt kijken, dat hadden we echt nog nooit gezien. Wel raar, want het zag er niet naar uit dat het gisteren was geplaatst:


Zo'n parfumflesje als je hierboven ziet, is natuurlijk gebaseerd op de beroemde Liberty-stoffen. Ik betreur het altijd zeer dat ik niet kan naaien als ik daar ben. Ik  hou heel erg van die stoffen. Ze laten het ook altijd  zo mooi zien, met allerlei mogelijke combinaties:


En je ziet echt niet alleen bloemetjesstoffen hoor. Zeker niet. 
Is er bijvoorbeeld iemand van jullie die deze meneer kent? De quilters onder ons misschien?


Er was een flink deel van de etage met stoffen aan hem gewijd. Deze meneer heet Karel Martens. De afdeling stoffen heeft hem gevraagd een aantal monoprints uit te zoeken die zij dan weer hebben gebruikt om draagbare stoffen te creëren. 
Ik werd er heel erg vrolijk van.




Meer Karel Martens? Hier en hier


15 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Ik had nog nooit van Liberty parfum en stoffen gehoord. Leuk om daar dus over te lezen en om er iets meer over te weten te komen.
Wij zijn in Frankrijk in parfumstad Grasse in oude parfumwinkels geweest en daar doen jouw foto's me wel een beetje aan denken.

Sjoerd zei

Ik hoor het alweer, een vrouwendagje. Winkelen, parfums, stoffen...

izerina zei

Mijn zus,een quiltster had het wel eens over die stoffen. Ze aaide ze ook

Judy zei

O ja, Liberty, die balustrade waar je naar beneden kunt kijken herinner ik me wel, maar niet dat houtsnijwerk. En ja die stofjes, leuk!

KnutzEls zei

Absoluut een paradijs voor stofjes. Heerlijk om rond te snuffelen.

miekequilt zei

Karel Martens kende ik niet, tot nu dan. Wat een mooie stoffen heeft hij ontworpen. Ik denk dat de stof iets te dik is voor quilts. Maar voor tassen en kussens en tafellakens enzo lijkt het me meer dan geschikt. Ik zou er graag de schaar in zetten.

roentare zei

The colours are fabulous. So much colour splash too

Charlie zei

Dat was weer genieten! Die Liberty stoffen zijn zo mooi en smaakvol! Al ben je geen naaister een dekbedhoes zou je er best van kunnen maken! En dan genieten als je hem op je bed ziet liggen.

Kitty zei

Ach ja, die libertystofjes... Hier zie je ze geloof ik niet veel, maar ze zijn inderdaad erg mooi. Ik heb vroeger veel kleding genaaid voor de kinderen maar nu zit ik nog maar weinig achter de naaimachine. Van de stoffen van Karel Martens word je gelijk vrolijk, supergaaf!

Wat Izerina trouwens zegt over dat aaien, die neiging heb ik ook altijd als ik iets moois zie (en niet alleen bij stofjes...).

Ferrara zei

Ik zou dat houtsnijwerk wel willen aaien.

Iris Flavia zei

Ingo loves perfume, too. Oh, those fabrics look FUN! Happy Easter, btw.

In de weer zei

Prachtige stoffen, O wat zou ik daar genieten !

Marthy zei

De Liberty stoffen kende ik wel, heb er zelfs ooit een jasje van gemaakt. Maar die Karel Marten ontwerpt ook geweldige stoffen, helemaal van deze tijd. Erg mooi!

Josephine zei

Echt schitterend dit soort stoffen, Speels en kleurrijk. Waarschijnlijk net
zo kleurrijk als de ontwerper Karel Marten zelf.

Emie zei

Prachtig zeg, die kleuren! Nooit van de man gehoord maar nu dus wel.